Stueopdræt af Västgötaspids
Velkommen til Kennel Clasus

2019
21.02.2019: Mangt og meget er hændt de sidste knapt 2 år. Ingen opdateringer af betydning. Men må erkende, at fuldtidsjob, dressurhest, og 3 hunde samt min skønne familie, ja så er der noget som er blevet nedjusteret. Og måske ikke det klogeste valg. Men sådan har det været.

I 2018 har jeg haft et helt igennem fantastisk udstillingsår med alle hundene. Max har været sit sædvanlige jeg, masser af gøen og også nogle fine og bedre sekvenser. Endte flot på årets sidste udstilling af blive Årets bedste han. Bisca har været igennem noget af et år. Fik fjernet 2 tænder, og skulle holdes væk fra ALT hvad der hedder boldt, pinde, kogler, kødben med meget mere i 6-8 uger. Puha det var svært for os alle sammen. Men Bisca gjorde det så fint, og elsker sin dyrlæge overalt. Han er bare så sød, synes Bisca. Udstillingsmæssigt så har hun klaret sig fantastisk flot. Fik både cert og BIM placeringer. Samt juniorplaceringer i store ring. Tænk det lille skarn bliver 2 år på mandag. Hun er og bliver hele familiens kælegris. Hun elsker at blive nusset og være med hvor det sker. Så er der smukke "gamle" Tilda. Ja der er vidst ingen der er i tvivl om at hun er mit et og alt. Denne lille grå skabning er den bedste hun jeg har haft. Hun har været med på udstillinger hele 2018..... det er blevet til nogle BIR og BIM, Bedste Veteran. Og ja BIS1 Veteran 2 gange sidste år, sluttede som Året bedste veteran 2018!!! intet mindre. Og på Vissenbjerg udstillingen havde jeg ellers meddelt at nu var det slut. Men men, hun startede årets udstillinger med BIS 2 Veteran og BIS 2!!!!!!!!!!!! jeg var mundlam, tårerne trillede af mine kinder. Det er så fantastisk en oplevelse, jeg er så stolt og taknemmelig over at have så fantastisk hund. Så TAK Carina for at du har betroet dette lille vidunder til mig, du ved hvad hun betyder for mig. ALT. Første udstilling i 2019 blev Tilda hjemme. Men i Lunderskov var hun med igen..... BIS1 Veteran..... så følg med hen over året på vores udstillinger. Jeg skal gøre mit til at det bliver spændende.

2017

051117 Så har Tilda og Bisca og jeg selv haft udstillingsdage i Herning. Og hvilke dage......... Dagen i går var super, Bisca lagde ud i babyklassen, med et SL (særdeles lovende), og blev placeret som nr. 1 og blev dermed Bedste Baby. Tilda var med i fin stil, fik excellent med CK og blev 4 bedste tæve.....og Bedste Veteran. My og Lone var også med. My fik et flot excellent desværre uden CK, men det må vel komme. I dag var vi afsted igen, Bisca fik SL igen, men blev placeret som nr. 2 i dag.Tilda fik samme præmiering, som i går.... med til Bedste Veteran hørte så en titel med.....Så for andet år i træk DANSK VETERAN VINDER. Jeg er så stolt af Tilda Toppmurkla. Idag var det ikke Mys dag..... det blev til et very good..... synes det var en fejl bedømmelse, men som jeg plejer, at skrive/sige, så er dommerens ord lov......

291017 I går var en travl dag..... men også en god dag, hvor jeg havde Bisca med i byen...... vi var til årets galla skue i Årslev. Hold nu op, damen chamere sig frem. Vores dommer synes vældig godt om hende Bisca. Og de to fik sig en god snak om hvad man skal og ikke skal. Fik tjekket tænder, ikke at Bisca synes det var fantastisk, men accepterede at sådan var det. Fantasktisk skønt, at have sådan en lille smuksak med. Nu skal vi bare træne at tisse og lave stort på fremmed grund. Men øvelse gør vel mester.

I dag så jeg et dejligt opslag på FB fra Susanne Wilms. Det er faktisk 2 år siden, at jeg solgte Milo til Susanne og hendes familie. Jeg er så glad på deres vegne, og ikke mindst på Milo's at han fik sin egen familie. Han har det om nogen super fantastisk. Godt at vide, at han er charmetrold og bedste ven med hele familen. Dejligt at have besøg i sommer. Og sidst men ikke mindst skal Milo være far om ca. 3 uger. Det bliver så skønt for Marie, som er ejer at smukke Birka, der skal være mor til dette super kuld. Jeg kan kun være stolt og hvor jeg glæder mig til at følge Max og Tildas børnebørn.

Sidst men ikke mindst, så er året liste ved Spidshundeklubben frigivet....... Clasus Tulle bliver årets sporhund 2017, kommer på årets sidste udstilling i Vissenbjerg og skal hyldes. Tilda bliver året tæve for Västgötaspids, og nr. 5 af veteranerne..... Så jeg synes det har været et skønt år, at være med i.

241017 Mangt og meget er sket.....siden sidst. I søndags var Max lånt ud til Gitte Hartwig (Tulles mor). Tilda og jeg var også med. Vi var figuranter til Nose Work-instruktør uddannelsens første del. Det var en fantasktisk dag, som helt klart giver mere blod på tanden. Både Gitte og jeg synes det var vildt fantastisk. Gitte har med Disa været til prøve, hvor den er bestået med 100 point ud af 100. Så det er noget sejt. Grunden til, at Gitte lånte Max er, at hundene ikke måtte have prøvet Nose Work før.

Forrige weekend, d. 14.10.17 var vi på udstilling i Nørager. Vi var tidligt afsted, da vi skulle hjælpe på udstillingen med at stille op. Da det var klaret, var det at vente til de blev vores tur at skulle i ringe. Bisca var første hund i racen.... og jeg var noget spændt. Men den lille røde smuksak klarede al virakken med glans. Og fik SL (særdeles lovende) og skulle sidst på dagen i store ring. Spændende. Dernæst var der en juniortæve og så var der der 2 veterantæver (Tilda var den ene). Tilda fik en super kritik, og dommeren var helt skudt i Tilda. Så hun blev bedste veteran i racen. Men sørme om hun ikke også vandt over juniortæven, og dermed blev hun BIR (bedst i racen). Og så skulle Tilda i store ring, både i Veteran klassen og i BIR klassen. Som altid når jeg skal i store ring med mine hunde, bliver jeg spændt og lidt usikker på om det går godt. Inderst inde ved jeg jo, at jeg har verdens bedste hund med mig hjem. Bisca startede sammen med alle de andre baby hvalpe, men blev ikke valgt ud. Så bedre held næste gang. Tilda skulle begynde i Veteran klassen..... der var 4 hunde i alt. Og mens man venter på de magiske minutter, hvor dommeren vælger plads til hundene. Nr. 4 blev vi ikke, nå så må det være nr. 3, men nej heller ikke, nå men så nr. 2....... MEN NEJ HELLER IKKE. MEN MEN MEN NR.1 Hold nu op, jeg vidste ikke om jeg skulle le eller græde. Var så stolt og glad på en gang. Min skønne Tilda blev BIS1 Veteran (best in show Veteran). Så flot. Så stolt. Så glad at det ikke kan beskrives. Store ring i BIS klassen blev Tilda valgt fra. Men en super fantastisk dag.

210917 I dag har Bisca fået sit danske stambogsnr. Så vi er klar til kommende udstillinger, så der kan komme noget på CV'et. Bisca er en skøn lille hund, utrolig opmærksom, lærernem og lydhør. Jeg er rigtig stolt af hende, Hun er super dygtig til træning, som Pia vores træner plejer at sige, hun skal lige være sikker på, hvad det er jeg vil have hende til. Når hun så har fundet ud af det, så kører det. Og det bliver bedre for hver dag.

Vores heste er grundet det kolde efterår kommet ind på stald. Så de dage, hvor hesten holder fri, der kommer hundene med mig i stalden. Bisca er fantastisk at have med. Hun studerer hvad Tilda og Max gør og kopier dem fuldstændigt. Og når jeg står stille for at snakke med hestene, så sætter hun sig ved siden af og har skarpt øje på mig. Så der går træningen rigtig godt også.

130817 Tiden er løbet fra mig...... synes der har været mange ting, som var vigtige også  at nå, så derfor er min hjemmeside noget forsømt. sad. Jeg forsøger efter bedste evne, at komme efter den.

Der er sket mangt og meget siden februar, så det bliver nok noget vanskeligt, at komme i tanke om det hele. Men en af de ting, som jeg har arbejdet med i år, er Tilda. I dag kan hun nu titullerer sig som Klub Veteran Champion. Jeg er så stolt af smuksakken, hun tog sidste cert i bikini..... dermed mener jeg, at hun absolut ingen pels har i dag. Med en dommer, som gik mere op i stam ryglinje og bevægelser end pels, så var det ingen sag for VERDENS BEDSTE TILDA TOPPMURKLA.

Næst efter er der for 3 uger siden flyttet en lille Hultahäksens Bisca Bosolvon ind hos os. I daglig tale Bisca. Hun kommer til at få egen side, som de andre hunde vi har, også har. Hun er nok en af de nemmeste hvalpe jeg endnu har hentet hjem. Men tænker også årstiden har en del af skylden..... for hun er nærmest renlig. Det er yderst sjældent der sker uheld på gulvet. Vi skal starte på hvalpehold i uge 34, altså lige om lidt. Jeg glæder mig til at skulle igang med at arbejde med denne lille stjerne. Og udstillinger kommer der også med Bisca, det bliver så spændende at komme i gang med det.

 

260217 Idag havde vi fint besøg af Tulle og Disa samt deres mor Gitte. Og My og Lone var også troppet op. Dejligt at kunne have alle hunde inklusive mine egne ude i gården/haven. På et tidspunkt sidder hele flokken, 5 hunde ialt, på hushjørnet og holder skarpt øje med indkørselen. Claus undre sig over, hvad der sker.....går derfor ud og kigger. Der står to børn, som er klædt i fastelavnskostumer. Men de tør ikke gå ind. Max, chefen hvis du spørger ham, gik og patrulierede frem og tilbage, og de 4 tøser sad og holdt vagt. Så det blev en billig omgang for vores vedkommende.

050217 Tilda åbnede udstillingsåret med bravour. Hun er en fornøjelse, at have med i byen. Selvom hun blev lidt forskrækket og trak sig ud af sit halsbånd lige da vi var ankommet i hallen. Men ingen større skade i det. Hun var helt klar til at arbejde sammen med mig. Dommerens ord: en flot veteran tæve i super kondition, foderstand og bare klar. Dog lidt blød i ryggen, men det bliver vi alle. Og jeg tænker, at eftersom hun har haft 3 hvalpekuld ialt 17 hvalpe, så er det vel egentlig OK, at være lidt blød i ryggen..

040217 Ja Disa kom i løb, og vi besøgte Tais..... men vi må nok erkende, at damen nok var lidt knipsk og Tais en gentelman. Så der blev ingen hvalpe i denne omgang.

I morgen er det skue i Årslev sammen med min elskede Tilda. Jeg er lidt spændt, selvom Tilda altid er på pletten, når vi skal afsted. Skønne tøser.

Birgitte og jeg var ved dyrlæge i forrige uge, med Astrid og Tilda. Hun roste Astrids vægt, men Tilda skal på skrump..... stakkels lille madglade Mimse (Tilda). Så vi har skåret lidt ned på det hele (foder og godbider). Men derudover havde begge hunde fine tænder...... desværre lidt slidte...... men årsagen kender vi jo... boldspil og klov-gnavning. Ingen tandsten!!!! og det synes jeg er mega dejligt. Så boldspil og klov-gnavning er stadigvæk tilladt hjemme hos os.

170117 Nu er Disa kommet i løb, så vi tæller dagene til vi skal have hende parret. Det bliver spændende om hun og Tais synes om hinanden, når det gælder. Altid et lotteri-spil. Men jeg glæder mig rigtig meget. Udover at vi er ved, at planlægge hvalpekuld nr. 4, så er udstillingerne så små ved at gå i gang også. Første udstilling i år er skuet i Kreds 3, Årslev. Det er altid en rigtig god start på året og også opvarmning til DKK's første internationale udstilling i 2017. Så jeg er spændt. Så det bliver endnu et godt år i hundenes tegn. Og forhåbentlig en hvalp eller to til mig i år. Jeg sukker efter en ny hvalp. Så jeg krydser fingre.

2016

131116 Årets sidste udstillinger er vel overstået. Så der er kun, at tænke tilbage på, nogle fantastiske oplevelser med mine skønne hunde.

Skuet i Årslev, både Max og Tilda opførte sig eksemplarisk. Og fik også hvad vi kom efter. Men ingen placeringer i store ring denne gang.

Herning-udstillingen stod igen i år i sommerhusets tegn. Med hygge, god mad og skønt samvær med hunde og mennesker. My fik trænet igen, og lørdag var super god. En dommer der forstod at hun havde brug for tid og plads. Søndag var vi alle ret overbeviste om, at de rødbrune hunde ikke var dommerens favorit. Tilda var helt klar over, hvad der skulle ske. Så hun var på pletten og havde i den grad fokus på mig. En fornøjelse at have med i byen. Og to nye titler med hjem, så vi kan ikke klage.

Lige for tiden, der har vi besøg af Clasus Njord, hans forældre er på ferie. Det går over al forventning. Njord bøjer af, og Max har stadig styringen. Så det forløber rigtig fint for os alle. Njord løber, og løber, og så løber han lige lidt mere. Fisker en hestepærer i ny og næ......RIGTIG´T HUNDELIV!

191016 Nu er tiden kommet til, at få opdateret lidt på siden. Mangt og meget er sket siden sidst. Bl.a. blevet bestemt, at jeg har fået lov at låne Tridents Disa (Clasus Tulles sambo) af Gitte. Disa flytter hjem til os, i god til før hun skal have hvalpene. Uhha det bliver så spændende.

En tur i Sverige har vi også været.... nemlig d.250916 var vi til træf i Malmø og få eksteriørbeskrevet flere hunde..... Clasus My og Clasus Milo med "Utmerkt type", Clasus Tais med "Myket god type" med pil opad, som Gunnel Alsterbrink sagde. Så flot.... og hvor er jeg bare stolt opdrætter. Men i skrivende stund har jeg ikke fået dokumenterne endnu fra Gunnel, så jeg venter lidt endnu.

Og weekenden har stået i udstillingens tegn....... hold nu op hvilken dag. Max var klar fra morgenstunden, og helt klar over, hvad der skulle ske. Var rigtig fin i ringen, gik så fint, MEN var dog en kende talende (gøende). Så det måtte vi tale lidt om. Men trods dette, blev han bedste han. Dernæst havde Tilda sin debut i ringen, i Veteranklassen. Hvis nogen skulle være i tvivl, så var er hun MORS hund!!!!! Og var bare så klar, hold nu op, jeg har aldrig prøvet noget lignede næsten. Hun fulgte med i alt. Fulgte mig så fint, viste sig selv så fint og gjorde alt for at behage mig. Så dommerens føste kommentar var "Helt igennem racetypisk tæve"!!! Han synes, at hun var i fin stand eftersom hun jo er 8 år..... men for vores race, er de jo i deres bedste alder, og bestemt ikke at dømme som veteraner. Hun blev bedste veteran. Og skulle så kæmpe om bedste tæve....... den vandt hun også. Jeg havde så dagens udfording, nemlig at skulle fremvise både han og tæve. Heldigvis havde jeg aftalt med Lone, at hun skulle gå med Max. Og jeg selv med Tilda..... for første gang i Tildas udstillings karriere blev hun BIR (bedst i racen) og Max BIM (bedst i modsat). Turen fortsatte i store ring. Først skulle Tilda i ringen sammen med 5 andre veteraner. Der blev sagt farvel til 2 hunde, ikke Tilda. Puha hvor havde jeg sommerfugle i maven. Tilda blev placeret som BIS4 i veteranklassen. Hold nu op, hvor var/er jeg stolt af min smukke følgesvend.

020916 Tja der er gået noget tid siden vi skulle have haft en lille ny hjem......... desværre blev det ikke sådan. Jeg fik tilbudt en hvalp et andet sted fra, men de var alle med lange haler. Og jeg er ikke den største tilhænger af haler....... så derfor blev dette ikke til noget. Der er nu andre ting i støbeskeen, så der kommer nok små til, til næste år. Der er lidt tomt for tiden, jeg har kun Max hjemme, Tilda er flyttet til Birgitte, da hun er i løbetid. Max nyder fuldt ud, at have min fulde opmærksomhed, hele tiden........ Jeg savner Tilda, men ved, at hun har det rigtig godt hos Astrid og Birgitte.

Sidste weekend d.27.8.16 havde vi vores 3. træf i SPK regi. Det må betegnes som en susses. Vi havde fint besøg fra Sverige, nemlig af Milo med familie. Det var super dejligt, at se vores "lille dreng" igen. Han trives rigtig godt hos sin familie. Er med sin mor på job om natten. Og det nyder de begge. Han er aldrig alene hjemme. Udover Milo var følgende fra kuld 2 også mødt op, nemlig Merlin (Monty), Miller (Yuki), My. Fra kuld 1 var Thea og Tulle. Fra kuld 3 var Njord, Njald (Fenris), Noah, Navi. Tak til jer alle, fordi I vll bruge tid sammen med os og lade os tage del i jeres liv med hundene. Vi nyder det fuldt ud.

I år var vi i Kværndrup og hyrde med får. Alle på nær Miller (Yuki) prøvede at hyrde med får. Lad os sige det sådan, der er gang i dem, de ved hvad det er og hvad de skal med dem. Så seje allesammen.

Bagefter hjem til leg og sjov i haven. Per og Susan (Clasus Njord) havde lavet super underholdning, hvor vi bl.a. skulle kører i trillebør med vores hund, bærer hunden over skulderen, tjekke poter og forbinde en pote. Rigtig fin underholdning. Tak til Per og Susan for interitivet.

Igen i år havde Olivers været i deres gavmilde hjørne, og der var 2 foderprøver samt en pose hundekiks til hver. Mange tak Mia, Olivers, det er meget værdsat. Så nu mangler jeg vidst kun lidt billeder.

300816 Uhha, hvor er det længe siden jeg har fået opdateret hjemmesiden........ sommeren har budt på mange ting, så der har ikke været det store overskud til at  skrive og ej heller sætte billeder ind. Men jeg vil forsøge over de næste dage/uger.

150616 Desværre gik lille Kira ikke igennem dyrlægekontrollen, så hun kommer ikke til os alligevel. Men bliver hos Isabel ved Kennel Viking.

090616 Nu har jeg endelig fået lagt billeder ind på Kiras side, så I rigtig kan se vidunderet. Tak til Isabel, som har sendt mig billeder, så jeg allerede nu har billeder af hende. Nu tælles der timer til vi skal hente smukzakken. Og jeg må erkende, at jeg kan næsten ikke vente. Så det er godt der ikke er så lang tid til.

280516 Dejlige dage på udstilling og skue. Hvor jeg har været sammen med skønne hunde mennesker. Og fået nogle super fine kritikker på min skønne Max. Alt i alt rigtig dejligt.

Nu er der kun 14 dage til jeg må hente mit lille nye vidunder i Sverige...... Kennel Vikings Kärleksfulla Kiara - Kira. Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle vise hende frem for verden. En skøn lille tøser, som jeg håber, bliver ligeså skøn som alle de andre hunde jeg har. Jeg glæder mig ihvertfald rigtig meget.

Astrid har det rigtig dejligt hos Birgitte, nyder livet til fulde. Og sover i sengen, når Birgittes kæreste er kørt på job. Og passer godt på haven, får lagt spor, og går ture hver dag. Dejligt otium.

300416 I dag har været en super fantastisk dag på udstilling, Tulle fra kuld 1 tog sit sidste CACIB i dag i Roskilde. Så nu kan vi tilføje endnu en titel, nemlig International champion. Så flot arbejde. Max klarede sig også fint, blev 3 bedste han ud af 5 hanner. Så vældig godt tilfreds med min elskede Max.

Sidste lørdag var vi i Bredsten og udstille. I det mest forfærdelige vejr man kan tænke sig. Mens vi skulle i ringen, var det både regnvejr, snevejr, slud og hagl....... og tæske koldt. Max blev 2. bedste hanhund. Med en superfin kritik. Så da vi endelig var færdige med at blive bedømt gik turen retur til Fyn.

070416 Nu er det snart 4 uger siden, at Astrid flyttede hjemmefra........ hun flyttede over til vores datter. Hun trives rigtig godt med at være alene-hund. Har fuldstændig styr på, hvad der skal ske og hvornår. Astrid er ofte med hjemme på besøg, og det er også dejligt, både for hende, men også for alle os andre.

Og vi venter stadig på, at Thea skal komme i løbetid. Så der går lidt endnu før der sker noget. Skal nok skrive såsnart der sker nyt....... ved der er flere, som ligesom jeg venter utålmodigt på at det skal ske.

 

050316 En dejlig weekend at tænke tilbage på..... Lørdag stod på udstilling i Hårlev, Spidshundeklubben. Første skud på stammen var Clasus Njord, fra hvalpekuld 3. Hans første udstilling, og det gik rigtig fint. Fik særdelses lovende og bedste hvalp. Dermed også retten til at gå i store ring, sammen med alle de andre hvalpe, som var blevet bedst i deres race. Der var desværre ikke plads til en Västgötaspids i feltet. Men bare vent, det kommer. Max var også med, og fik meget rosende ord med på vejen af vores dommer. Og blev BIR. Vi var i store ring, men blev ikke placeret.

Søndag var Clasus Thea hvalpekuld 1 på udstilling i Holland, Groningen. Der blev hun 2. bedste tæve og fik recerve CACIB......... det vil blive opdateret lidt senere til et CACIB, da den tæve, som blev nr. 1 allerede har de 4 CACIB'er hun skal bruge. Så den første Clasus hvalp der er blevet international champion....... det er en stolt opdrætter, som sidder og skriver dette.

100216 I søndags var Max og jeg på det første skue i Årslev. Dommer var Kim Vigsø Nielsen, DK. Det var en meget positiv dommer, som synes godt om vores race. Vi skulle i store ring, og der var ca.22 champion hunde, 6 blev udtaget, deriblandt Max...... og det var domme Kresten Schell, DK, som valgte os ud...... men vi blev ikke placeret. Men synes det var sejt, at være med i toppen trods alt. I ved jo nok alle jer, som læser med ofte, at Max er mit et og alt, er så forfærdelig stolt af min hund.

Min anden lille solstråle Tilda Toppmurkla...... hun var med til en super træningstime hos Pia i aftes. Det er som altid en fornøjelse. Vi skulle træne kontakt og dominans øvelser...... Tilda elsker at være med på "arbejde". En af øvelserne gik ud på følgende: Tilda skulle sidde mellem mine ben, og jeg skulle bukke mig fremover og give hende en guf. Dernæst skulle hun ud i en stå og så skulle vi bakke sammen....... Og det klarede solstålen til topkarakterer. Og gå "fri ved fod" det er en øvelse, som hun også klarer fint. En bue af plastik kegler er lagt ud med en guf i hver. Der er lavet en slags åbning, så hund og fører kan komme igennem. Ca. 10 mtr. fra halvcirklen bliver hunden sat af, fører gå ind midt i cirklen og kalder hunden i plads, uden at hunden spiser nogle af gufferene. Dernæst skal hunden blive i halvcirklen og føreren gå ud hvorfra hunden kom og kalde hunden i plads. Det klarede Tilda uden svinkeærinder. Dejligt når man får nogle gode øvelser. Altid en fornøjelse at træne hos Pia.

Astrid flytter med Birgitte, vores datter. Birgitte og hendes kæreste har lejet et hus ikke så langt herfra, så selvom Astrid flytter vil hun stadig have sin daglige gang i huset. Da Birgitte skal hjem til sin hest hver dag. Jeg er sikker på at Astrid kommer til at nyde det fuldt ud, at skulle være alene hund og få AL opmærksomheden. Og Birgitte glæder sig nok mest..... og har planlagt alt, så der er syet nye puder med flamingo kugler i med betræk, som kan tages af og vaskes. Så det bliver spændende, hvordan det kommer til at gå.

100116 I dag har vi været i Skanderborg og mødes med Clasus-børnene Thea, My, Monty (Merlin), Navi. Og havde vores egne 3 stykker med. Der var fuld fart på en times tid ved Vestermølle i Skanderborg. Skønt sted, tak til Lone og Poul fordi I lader os være der.

090116 Godt nytår til alle, som følger med her på min side. Jeg er utrolig glad og stolt over, hvor mange der er herinde og tjekke, hvad jeg nu har skrevet. Af hjertet tak, fordi du bliver ved med at komme forbi og tjekke op.

Jeg er noget spændt på, hvad året kommer til at tilbyde. Jeg har flere planer om både det ene og det andet. Men fordi det er en plan, så er det jo ikke altid lig med, at det bliver til virkelighed. Men forhåbentlig så gør nogle af dem. Desværre bliver det ikke til virkelighed, at Tulle skal være mor...... det er både Gitte og jeg rigtig kede af. Men når vi har valgt at HD fotograferer hende, så skal vi også følge resultatet (mengrad D). Og det siger, at hun ikke skal bruges i avlen. Men "nøjes" med at være Gittes elskede bedste hund. Og nyde at blive udstillet en lille smule endnu, og eller være med på nogle fantastiske gåtur i området. Planen er også, at Astrid skal følge med Birgitte, min datter, som flytter til et sted, hvor hun må have hund. Så det glæder Birgitte sig rigtig meget til. Nu må så se, om Astrid også synes det bliver fantastisk at skulle være alenehund. Det vil tiden vise. Og det betyder så også, at jeg kan få plads til en lille ny hvalp heart. Så jeg glæder mig rigtig meget ..........til en lille ny tøser. Så jeg håber, at det kan gå i opfyldelse. Det vil glæde mig rigtig meget at få endnu en Tilda, som bare er en lille arbejdstøs, der synes det der med træning er helt fantastisk.

 

2015

191215 Det er nu snart længe siden vi var på årets sidste udstilling i Nyborg, hvilken dag. 9 hunde tilmeldt deri blandt min egen Max samt Clasus My. Max blev nr. 2 i championklassen og My blev nr. 2 i åben klasse. Og det var også dagen, hvor My og Max skulle hente året resultat i parklassen, det blev til en flot 2. plads. Og for 3. år i træk tog Clasus Tulle titlen, som årets tæve. For 4. år i træk var det Krösaskogens Viktor (Max) som blev årets han. Derudover blev Max også nr. 6 på "Guldhundelisten". Guldhundelisten er en liste over de mest vindende hunde i Spidehundeklubben, så jeg er meget tilfreds med vores resultat i år. Tak til alle jer der har deltaget med hvalpe fra min kennel, jeg er meget stolt og glad for at I viser "mine hunde" frem. Og dernæst til alle jer, der følger med vil jeg gerne takke jer alle......er meget rørt over hvor mange der følger med på mine sider. Kan kun sige, at min tid har været lidt knap i år, får ikke opdateret siden så godt og tit, som jeg kunne ønske mig.
Glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår til jer alle.

261115 Puha lidt for lang tid siden, jeg har haft overskud til at skrive......... siden sidst er der sket rigtig mange ting. Prøver at starte med begyndelsen...... svært, kan jo næsten ikke huske så langt tilbage. Jo i starten af oktober var vi Nørager på udstilling. Der var nye mennesker og hunde med på udstillingen. Merlin (Monty) og Miller (Yuki) var på deres første udstilling. Fantastisk dejligt at de var med, de klarede de rigtig flot. Dejligt at de fik lov at blive vist frem. Så nu kan de sætte et check tegn ud for denne udfordring. Tak til Anne og Karina fordi I viste superhundene frem, jeg er meget taknemmelig for dette.

I løbet af i år har jeg haft flere henvendelser på Milo. Og han er nu flyttet til sin egen familie i Sverige. Han har sit eget "kongedømme". Sådan ser det ihvertfald ud, når vi ser billeder fra Milos nye hjem. Han skal følges med Susanne på job, som service hund, og aldrig være alene hjemme. Heldige kartoffel. Så dejligt for Milo, at han kommer til et hjem, hvor der er tid og masser af kærlighed til overs. Så jeg er rigtig glad for at han er flyttet hjemmefra, MEN han er savnet. Men sådan skal det vidst også være. Held og Lykke Susanne med ham, jeg håber og tror på, at du har verdens bedste kammerat i Milo.heart 

Den dag Milo flyttede hjemmefra var også en glædens dag. Vi var nemlig i Växjö i Sverige på udstilling. Thea og Max var i vælten, hvilken dag. Max blev anden bedste han ud af 10 stk. - hvilken dag..... jeg var så stolt, som jeg ikke har været længe. Da den han der blev nr. 1 var champion, så gik certet til Max.... så dermed blev han svensk champion og da han allerede er dansk og norsk champion, så blev han også nordisk champion. Og Thea ja hun klarer sig også superflot. Der var 16 tæver, og hun blev 4 bedste tæve....... og fik res. cert. Så tæt på og alligevel ikke. Så de må afsted igen.

Og så er "kirsten-giftekniv" igang med, at finde egnede hanner til Thea og Tulle, som efter planen skal parres til foråret eller næste løbetid. Så vi glæder os meget til forår og sommer.

 

080915 Tirsdag er træningsdag hos os. Max og Milo plejer at være afsted. Men idag var det lidt anderledes. Alle 4 hunde tog med i bilen. Og Tilda fik lov, at få Max træningstime idag. Uhhh det var noget den lille grå eminesse kunne klare. Hun vidste i alt det hun skulle gøre, for at stille mig tilfreds. Det er så dejligt, at tage hende med til træning, og så er det som om vi var afsted i sidste uge......selvom det altså var i marts Tilda var til træning sidst. Hun elsker bare at arbejde. Så stolt at min lille Tilda Toppmurkla. I næste time var det Milos tur. Han lagde ud med at gø i et væk. Jeg fik nogenlunde styr på gøen inden timen begyndte....... men da timen så begyndte....så var det kaldte nr. ikke længere tilgængelig. Han hoppede og sprang rundt, som om, at det at gå i snor var fuldkommen nyt. Men heldigvis efter nogle meget lange minutter (for mig), kom han tilbage til jorden. Og resten af træningstimen var bedre og mere stille end nogenside før. Så stolt af min lille skønne dreng. Han elsker bare at arbejde, nøjagtig som sin mor. Jo mere arbejde jo bedre. To skridts øvelser, to skridt frem sit, og hunden skal hele tiden have øjenkontakt. Og da de sad nogenlunde i skabet, blev der lagt lidt mere til... en stå øvelse og så skulle hund og fører bakke to skridt baglæns. Og det var bare fantastisk at se den lille hoppebold han var ved timens begyndelse, sætte strøm til hjernen. Jeg er bare så glad for at træne med hunde, som i den grad bare synes det er sjovt. Og ja, jeg kan nok kun takke min fantastiske hundetræner Pia for at gøre det fantastisk sjovt og dejligt udfordrene at komme til træning.

050915 Som tiden dog flyver, især når man har nok at se til. Sidste hvalp flytter herfra i morgen, 10 uger gammel. Og superskøn..........så tillidsfuld og kærlig. Har positive tilbage meldinger fra de 4 andre, at de er faldet godt til. Og at de fleste udfordinger bliver taget i stiv pote. Så jeg håber, at de fortsætter sådan og bliver gode familiemedlemmer i hver deres familie.

Sidste weekend blev der afholdt træf. Det var i fantastisk solskin. Og med 33 mennesker og mellem 35-40 hunde, ja så var det en super dejlig dag. Vi havde besøg af Gunnel Alsterbrink, som skulle eksteriørbeskrive en del af hundene. Der var både unghunde samt hunde over 2 år, som blev beskrevet. Jeg lægger link op til den sveske hjemmeside, så kan du selv gå ind og læse mere om hver enkelt hunds beskrivelse. Gunnel var meget positiv over vores fine hunde, synes helt klart at vi skal være stolte af vores hunde i DK. Jeg som opdrætter er utrolig stolt over, at kunne "leverer" hele 2 hunde med "utmerkt type", 1 med "mycket god type" og 2 med "god type". Som Gunnel forklarede mig og de hunde ejere, som fik "Utmerkt", det gives kun til waau-hundene, som virkelig er fine og gode.

Weekeden den 22+23 august var vi i Fuglebjerg på Sjælland og udstille. Flot vejr og super arrangement, som altid i Spidshundeklubben. My fik endelig Excellent og søndag endog med CK-kvalitet og reserve-cert, tredje bedste tæve på dagen. Så flot gået. Thea blev BIM lørdag og tog klubcertet. Søndag blev hun anden bedste tæve og tog sit fjerde og sidste cert...... Dermed blev hun KLUBCHAMPION. Stort tillykke. Tulle fik Excellent om søndagen og blev fjerde bedste tæve. Så flot med de fine resultater for Kennel Clasus hundene. Jeg er MEGET stolt af mine hvalpekøbere.

 

050815 6 uger, hvor er tiden dog blevet af. Super skønne hvalpe. Jeg synes, at de er så perfekte og fine......præcis som de to andre kuld vi har haft. I dag har det været heldigt, at jeg havde ferie. For har praktisk talt kun talt i telefon. Den ene af samtalerne kunne jeg godt have været foruden. Den omhandlede en hvalpekøber, som ikke ville købe hvalp alligevel. Ærgerligt. Men jeg vil sige, at jeg sætter pris på, at sagde fra nu. Og ikke når hvalpen var nået at blive 6 måneder. Så jeg håber, at der kommer nogle søde familier til de sidste to hvalpe.

310715 Nu er der dømt sommerferie fra vores job, så nu skal vi "bare" passe hvalpe. Det bliver så dejligt, at få lov at nyde dem på fuld tid, det glæder jeg mig rigtig meget til. De er begyndt at færdes mere ude, og er helt klar om morgen, når jeg står op, så skal de ud og besørge...... så flot, når man kun er 5 uger. Så jeg håber, at vi kan få lært dem lidt mere af den slags før de skal flytte hjemmefra. De er også rigtig gode til, at komme når vi kalder. Er ved at kende deres navne..... dygtige drenge.

200715 Så er der 4 familier, der har valgt deres nye familiemedlem. Nogle rigtige dejlige familier, nogle skal have deres første hund selv, andre er mere erfarne hundmennesker.... rigtig dejligt. Jeg glæder mig over, at de har valgt også at blive en del af familien Clasus. Og håber, at vi kan få lov at være med på sidelinjen og følge vores små wombatter.

150715 Der har nu været besøg af de første familier, som har valgt deres hvalp. Og de næste kommer forbi i weekenden, så idag er der stadig en hvalp, som mangler en ny familie. Thea og My er kommet hjem på ferie. Thea synes det er helt fantastisk med alle de fantastiske hestepærer, som hver dag er klar til at rulle sig i. Så første dag var Thea under vandslangens kolde brus mindst to gange. Og efter "duften" at dømme, så kunne hun godt trænge til et bad MED SÆBE!!!!!! Nå, men lidt fornøjelser skal man jo have, når man er på ferie. My har travlt med at behage både Max men så sandelig også Tilda. Tidliger har det ellers kun været Max hun har set, men nu er Tilda meget vigtig. Så hun er i lærer som hvalpepasser. Så dejligt, at de bare falder ind i flokken, ligger i sofaen og følger med rundt sammen med vores hunde. Det må vidst kaldes et rigtigt hunde hjem..... 6 voksne og 5 hvalpe.

040715 Nu er hvalpene blevet halvanden uge.... og storebror Milo synes altså, at de er vildt spændende alle hvalpene. Og ville lige indbyde til leg, med en pote....... desværre for Milo, så sad mor Tilda lige ved siden af. Og lad os sige det sådan, der var IKKE noget at tage fejl af. Det var ikke tilladt. Hun passer rigtig godt på sine hvalpe. Og Max, han gør....... og fortæller os i den grad, hvis der kommer folk forbi vores hus, som måske kunne tænke sig, at komme ind. Så ægte vagthund, det er han, passer så godt på os alle sammen. Og på huset, når vi ikke er hjemme.

250615 Første døgn er gået uden de store problemer. Tilda er en fantastisk mor, som tager opgave med at passe hvalpe meget alvorligt. Hun er helt klar på, at de skal passes og plejes meget og hele tiden her de første dage/uger. Men gør det uden brok. Tror dog hun glæder sig til, at jeg flytter dem ind i stuen om aftenen, så hun kan være med i den sædvanlige hygge i stuen. Men det må lige vente et par dage, så hvalpene har lidt størrelse. Så jeg er spændt på, at få dem vejet lidt senere i aften. Synes de ser godt ud alle 5.

240615 I dag oprandt dagen, hvor Tilda fødte sine hvalpe..... 5 hanner og 1 tæve, men desværre klarede tæven det ikke. Tilda valgte at føde i dagtimerne denne gang. Så det var dejligt, at Birgitte havde ferie og var hjemme og holdt øje at alt gik, som det skulle. De var forholds vis ens i størrelserne, fra 280 gram til 310 gram cirka. Så rigtig fine størrelser. Der kommer som altid en side, med vægtskema med mere......

070615 Nu tæller vi nedad........ til Tilda skal nedkomme. Der er mange gæt på, hvor mange hvalpe der er..... men en fin flok er jeg sikker på. Hun sover mere, spiser mere, og søger mig om muligt endnu mere end hun plejer. Så den er god nok, der kommer hvalpe omkring den 24. juni. Og jeg glæder mig, så meget til at se de "små" pus, og lærer deres personligheder, at kende. Og sig nu endelig til, dersom du ønsker en hvalp, vi har skrevet de første stykker op.......

020615 Jeg er bagud på tid i øjeblikket, så derfor kommer der først en opdatering fra weekendens fantastiske udstilling m.m. nu.

Vi startede ud lørdag morgen i tørvejr på Spidshundeklubbens udstilling i Årslev med en utrolig sød dommer fra Finland. Hun synes vældig godt om vores hunde..... alle fik en forklaring på deres præmiering. Så det var dejligt. Kunne ikke lade være med, at trække på smilebåndet, da jeg satte Max på bordet. Dommeren kommentar "en rigtig mand", og jeg kunne ikke lade være med at svare "ja og han ved det". Men hun var helt forblændet i alle vores skønne Västgötaspidser. Og afslutnings replikken til Lone (Clasus Thea) og jeg var, at "virkelig et flot par"....... se så er der noget ved at være afsted..... Ind imellem fik vi et par voldsomme regnbyger og vældige vindstød. Men da vi skulle til store ring var det tørvejr igen. Birgitte lagde ud med Max og My, de var i vældigt humør alle 3. Dog var My lige et knurhårs længde foran Max, så det var måske årsagen til en super flot 3. plads. Trods 3.plads så fører de stadigvæk om at blive årets par i Spidshundeklubben. Det bliver spændende at følge dem på de næste 3 udstillinger. Og dernæst skulle jeg i store ring i BIS-klassen med Max. For første gang i min udstillingskarriere var min far og skulle kigge på. Og han fulgte med ned mod opstillingsringen, og vi snakkede om løst og fast. Jeg konstaterede, at jeg forventede ikke nogen placering. Nå, men vi blev kaldt til opstillingsringen og vi blev placeret. Max var bare helt klar, det var dommeren også..... han gik som en drøm, og var så klar, et minimum gøen, kun opmærksom på mig. Jeg ved ikke helt, hvor mange hunde, der stillede op i BIS-klassen, men mange. 7 hunde blev valgt ud, og deriblandt Max....... Jeg var stolt, som en pave...... Og vi blev som de første placeret.....som BIS 4........ Max flotteste placering på en officel udstilling. Så ja, han er og bliver jo min bedste kammerat.

Neumünster søndag morgen meget tidligt......vi kørte kl.6.00 og var i Neumünster omkring kl.8.30. Blev tjekket ind, fandt ringen og havde heldigvis taget telt med, selvom det ikke er særlig nemt at sætte telt op på fliser/asfalt. Det blæste, men var tørvejr indtil vi var færdige i ringen. Vores kære Petra var på pletten, så alt var i den skønneste orden. Hun ordner alt, svarer på alt, hun er en engel. Vi kom endelig i ringen omkring kl. 13.30 ca. Og Milo hoppede og gøede, som om det var det han skulle. Men trods det fik han fin kritik. Og Max ligeså. My fik "very good", vi kunne godt have ønsket os lidt bedre, men dommerens ord er lov. Så stillede Tulle i championklassen og fik det hele der. Thea stillede heldigvis i åben klasse og fik også det hele. Bedste tæve blev Tulle, hun skulle så konkurrer med Milo og Max. Max løb med sejeren. Og Milo blev bedste Jugendsieger 2015 og skulle i ringen og kæmpe med alle gruppe 5 hundene, som også var blevet Jugendsieger. Og Max skulle i store ring med alle BOB hundene fra gruppe 5. Og i store ring skulle Birgitte med superparret Max og My. Med nye halsbånd og line sponsoreret af Lone, nåede vi lige ind i hallen og så skulle Birgitte i opstillingsringen. De blev forhåndsbedømt, Birgitte havde heldigvis set, at der kom en dame ind og begyndte at kigge på hundene. Så hun skyndte sig at få god kontakt. Det lønnede sig...... der var 12 par, i Tyskland bliver kun 3 par placeret, ikke som i Danmark hvor der er 4 placeringer. Men ud af de 12 par, blev Birgitte og Max og My placeret på en flot 3 plads. Så det var en fin weekend.

Men det blev bedre endnu, det kan næsten ikke lade sig gøre, men alligevel. Jeg fik en mail fra Lone, at Clasus Thea nu også kan tituleres som VDH Champion. Sådan skal det gøres..... det er altså 5 certer..... og ikke kun 3 som DK. Så flot, godt gået.

250515 Nu tør jeg godt, at love, at der kommer hvalpe her til juni....... om ca. en måned fra i dag.... uhha det bliver spændende, at skulle følge de små. Jeg glæder mig rigtig meget. Og Tilda passer godt på sig selv, så jeg tror på det endnu en gang.

170515 I går modtog jeg er fantastisk opringning fra Clasus Tulle/Gitte. De havde været på udstilling i Sverige, og Tulle fik sit cert, så nu må hun kaldes Svensk Champion også..... hold da fast, jeg er så stolt af Tulle/Gitte. Og så en lille smule misundelig, nu har jeg været i Sverige og udstille "mange" gange uden at få et cert til Max eller Tilda. Nå, men jeg er en STOLT opdrætter. To danske champion og en svenk champion, det må siges, at være rigtig flot. Dejligt med nogle gode hvalpekøbere. Tak for indsatsen.

100515 Max og Milo har været på skue i Årslev i dag. Hvilken dag..... er så stolt af mine små drenge. De fik super fine kritikker, og super fine kommentarer fra dommeren, om fine tænder, og gode muskler. Og da det er et skue, så bliver junior-, mellem- og åben-klasse dømt for sig og champion-klasse for sig. Så derfor skulle både Milo og Max i store ring. Milo i gruppe 5 (alle spidshundene) og blev ud af 6-7 stk. taget ud sammen med 3 andre. Og af dem blev Milo placeret på en flot 2. plads. Og Max var sammen med alle champions, der var vidst en 8 stykker også, Max samt 3 andre blev taget ud og placeret som nr. 4...... så det har alt i alt været en rigtig dejlig dag. Med super flotte rosetter hjem til "prale-rummet" igen.

260415 Nu er Tilda blevet parret med Nalle. Så nu må de næste uger vise, om der kommer nogle hvalpe. Det bliver så spændende. Jeg glæder mig som et lille barn.....det er næsten som juleaften for mig. Trods det at Tilda aldrig havde mødt Nalle tidligere, så gik der ikke lang tid fra ankomst til parringen skete. Så det var dejligt, at det var den rigtige dag vi kørtesmileyheart.

220415 Så er Tilda endelig kommet i løb. Og vi forventer parring indenfor de næste par dage. Bliver spændende, at følge de næste uger, til vi kan se om det er ved at være tid.......

110415 Fantastisk dag intet mindre. Vi har været på en dejlig udstilling i SPK, Lunderskov i dag. Været sammen med nogle fantastiske mennesker og ikke mindst deres skønne hunde. Milo skulle lægge ud..... yngste mand i det grimmeste tøj (ingen pels eller skal vi heller sige nattøj), var en lille "bøllerøv". Men på trods af det fik vi en fin kritik. Men ingen cert. Max derimod var på toppen og helt klar over sin rolle. Som altid leverede han varen - det kan næsten ikke beskrives så stolt jeg er af min lille hund. Han bare MORS HUND!!!!!!!!! Møjforkælet, men den bedste kammerat man kan ønske sig. Dernæst skulle My og Birgitte i ringen. Den lille loppe gjorde det rigtig fint. Og  blev på bordet uden nervøse trækninger. God træning. Fik Very Good. Gitte og Tulle var ikke helt enige om, hvem der bestemte..... desværre. Men et Excellent med CK og det sidste klub cert. Stort tillykke Gitte men endnu en titel til Tulle..... nemlig KLUBCHAMPION. Så stolt af jer, rigtig godt gået. Og sidst men ikke mindst så var Lone og Thea i ringen. Både Lone og jeg var enige om, at Thea gik super fint. Men deri var vores dommer ikke helt enig, så det blev "kun" til et Excellent. Som vi jo skal huske er en flot præmiering....... men vi vil så gerne have CK'erne med. Godt gået Lone...... Og vi fik besøg af et sæt tvillinger på bare 8 år, som var i ringen med Thea og My i barn og hund. De klarede det så flot. Blev henholdsvis nr. 4 og nr. 6, fik flotte præmier samt roset med hjem. Tror der bliver en næste gang, når vi kan få kalenderen til at passe. Dernæst skulle "trioen" i ringen...... nervøsiteten var stor hos mig..... Birgitte, My og Max var som altid bare cool. Men måtte denne gang nøjes med en flot andenplads. Men totalt ligger de stadig nr. 1 til årets par. Godt gået, jeg er super stolt mor og hundemor samt opdrætter. Max og jeg sluttede af i store ring..... men blev ikke placeret. Alt i alt en fantastisk udstillingsdag, som jeg vil mindes med glæde. Tak fordi I alle var med til at gøre dagen så god.

060415 En dejlig tur til Stockholm for Max, Claus og jeg..... fra fredag til lørdag. Vi boede på hotel lige op og ned ad messencentret. Dejligt, så det var nemt. Vi var første race i ringen. Hele 18 stk. Västgötaspidser var mødt op til en international udstilling, hvor der var titlen som Svensk Vinder 2015 også. Meget fine hunde var mødt op. Jeg synes det var nogle meget store hanner, som var mødt op. Og kan dermed konstaterer, at Max er en lille "feminin" hanhund. Men bestemt med selvom vi ikke fik det ønskede cert. Men det kommer vel en dags tid. Hmmm tænker at det er lidt lidt, når jeg i næste weekend skal til Spidshundeklubbens udstilling hvor der stiller hele 8 stk. Og man så sætter det lidt i perspektiv at der er forholdsvis få hunde i DK. Men sådan er der jo så meget.

200315 foråret er så småt på vej, ihvertfald når jeg kigger i haven. Men, jeg synes nu Tilda lader vente på sig. Hun er endnu ikke kommet i løb, men tænker også at det måske er godt nok, for så er det sommer, og jeg kan holde ferie fra mit job. Og være hvalpepasser på fuld tid...... wauw det er nu godt nok ønsketænkning. Nå, vi må vente og se, hvornår det bliver. Jeg venter i spænding.

Har ikke skrevet så meget om vores sidste udstilling i Strøby...... har vidst haft for meget at se til. Men for at gøre en lang histore kort, så havde vi endnu en fantastisk dag. Der var tilmeldt hele 10 hunde, det er stort synes jeg og meget dejligt. Jeg selv havde kun Max med. Og af hvalpene stillede Tulle fra hvalpekuld 1 og My fra hvalpekuld 2. De fik pæne kritikker og placeringer. Men bedst af alt, næsten, var da Birgitte igen blev 1 placeret med de 2 røde lyn..... Krösaskogens Viktor og Clasus My..... far og datter. Så stolte af dem, de gør det bare så godt alle 3. Eneste minus er, at jeg IKKE må sige noget overhovedet, hvis jeg er i hallen. Max spotter mig på et splitsekund og bliver ukoncenteret. Så jeg må stå i kulissen og se til. Men det holder hårdt for sådan en "hønemor" som mig.....

260215 så har vi har fint besøg fra Skanderborg, af "prinsesserne" Thea og My. De falder bare ind i flokken, og gør som de andre. Så fantastisk, at have besøg. Så vi glæder os til næste gang........

160215 I dag har Milo og jeg været til en fantastisk trænings time hos Pia Graff, Dyreadfærdsklinikken. Det er så dejligt, efter en lang arbejdsdag, at kører til træning med sin hund. Der er stimulering for både dyr og mennesker. En dygtig Milo var det i dag, trods 2-3 "flugtforsøg". Men han arbejder helt fantastisk med, bliver bedre og bedre gang for gang. Jeg er vildt imponeret over, så god han er blevet på relativt kort tid. Han har arvet sit arbejdsgen fra sin mor L-T Tilda Toppmurkla og sin morbror L-T Karl-Alfred (Kalle, Svensk mester i lydighed i 2013). Så hvis bare jeg havde evnerne og ikke mindst tiden, så har Milo ihvertfald everne. Skønne dreng. Så kærlig, ærlig og reel. Vil sådan ønske, at der kommer en, som kan tænke sig at arbejde en arbejdshund helt i top.

040215 Dagen i går var begivenhedsrig på flere planer. Hundene var ved dyrlægen igår. Astrid, Tilda og Milo skulle tjekkes og vaccineres. Og hvilke roser vi fik for dem allesammen. De var med super fine tænder...... blev spurgt, hvad jeg gør for at tænderne er så flotte. Selv Astrids, som er 8 år. De får KO-KLOVE. Bliv endelig ved med det, de har så lidt tandsten, at det er ok. Og så fik vi af vide, at de er i en fantastisk form og gode muskler. Så det er dejligt. Rart at dyrlægen synes, at de er skønne, dejlige, sunde og raske alle sammen.

010215 En god dag på skuet i Årslev er vel overstået. Vi kan kun have armene over hovedet efter sådan en dejlig dag. Milo og Max skulle begge i store ring.... Milo i gruppe 5, blev placeret som nr. 4. Og Max var med i champion-gruppe og blev placeret som nr. 2.Så jeg er meget stolt af min skønne hunde. My, Max og Birgitte gik parklasse, men der var for gode dufte ved ekvipagen bagved.... så der skal øves lidt mere til næste gang.

 

250115 Så er Astrid heldigvis igennem sin løbetid. Og hverdagen er blevet normaliseret herhjemme igen. Det må siges, at det er lidt af en udfordring, når vi har to hanner, som synes de er det eneste der dur....... Så vi har haft ca. 2 uger med megen hylen og piven, når de på skift var lukket i bryggerset og dobbeltsikret børne gitter i. Så nu har alle 4 hunde nydt livet ude i sneen i dag. Vi har været i stalden og ordnet hestebokse. Og det er hundene selvfølgelig deltagende i. Og så var vi lige ude og skridte en lille tur på min 22 årige hest. Milo har så MEGET svært ved, at man ikke lige må snappe lidt til haserne. MEN jeg vil IKKE HAVE DET....... så der blev talt med store bogstaver, til den lille "øgle".

110115 Underligt, at vi nu skal til at skrive 2015, jeg ved ikke hvor tiden bliver af. Men at se tilbage på 2014 er en stor glæde. Det har været fyldt med fantastiske nye mennesker og fantastiske oplevelser.

Nye hvalpekøbere dukkede op fra nær og fjern, og er blevet en del af Kennel Clasus. Det er fantastisk med sådan en opbakning, når man arrangerer noget. Det er lige fra træffet i maj, hvor der var hele 30 Västgötaspidser samlet her. Jeg havde en super lærerrig dag. Håber også at alle de som deltog, hvade en god dag. Jeg blev ihvertfald klar over, at der er stor interesse for vores race. Så jeg har snakket lidt sammen med andre Västgöta-ejere, og vi planlægger et nyt arrangement. Dato er endnu ikke bestemt. Og sidst men ikke mindst, var der samlet en stor flok af både første og andet kuld hvalpe i oktober. Jeg er så stolt og glad for, at I alle som havde tid og mulighed for det, valgte at bruge en dag her. SKØNT........ og af HJERTET TAK!!!!!!

Udstillinger i ind- og ud-land har været fantastiske, og med flere titler til både store og små. Så jeg er meget glad for alle mine hunde, både dem jeg ejer, men skam også dem som jeg "kun" har lagt kennelnavn til. Men nogle af dem har klaret sig fantastisk godt med flere titler. Tak til jer, som gør en stor indsats for mig, ved at udstille mine hvalpe. Men så sandelig også alle jer, der gør reklame med jeres skønne hunde til dem I møder på gaden, og lægger billeder på Facebook - det er vidst den bedste reklame man kan ønske sig. TAK fordi I gør det så godt.heartyes

2014

061214 Det har været en lang dag på udstilling i Nyborg. Og oveni købet en rigtig positiv og dejlig oplevelse........ I dag var der hele 12 hunde tilmeldt. Milo og Birgitte lagde ud, ja Milo synes ikke lige specielt godt om at alle de støjende hunde og mange mennesker. Men fik en super fin kritik. My havde det næsten ligeså, og fik også en super fin kritik. Tulle og Thea i championklassen........ i vanlig stil, de skiftes til at vinde... så idag var det Tulle der løb med æren. Og endnu en gang i dette år slog hun Max og blev BIR. Max er jo Max og var rigtig godt gående. Som Birgitte siger, kommer han bare i gang, så går resten af sig selv. Lone Jacobsgaard havde tilmeldt My og Max til parklasse. Men pga. dårlig ryg, så var Birgitte stand in. Og Poul, Lone og jeg valgte at stå på afstand af hensyn til hundene, så de kun havde øje for Birgitte. Og det skal jeg love for de havde. Der var 5 par, først blev der sagt tak og farvel til et par......... trioen var stadig med, yes, så bliver de nok nr. 4. Nej, det gjorde de ikke, nå men så nr. 3 da, nej heller ikke og ej heller nr. 2.......... så godt, de gik hele vejen - så stolt af Max som på bedste vis hjalp Birgitte og My til den øverste plads på skamlen. Dommeren Per-Harald Nymark, Norge, sagde til Birgitte "de går så flot synkron, så derfor pladsen" "og lykke til". Så stolt af Birgitte og hundene, de gjorde det så flot alle 3. Og Tulle blev for andet år i træk årets racevinder og Max blev det for 3 år i. Tak alle jer der har været med til at gøre min dag fantastisk.

091114 Dejlig weekend er nu til ende. Vi har nydt det gode vejr ude.... både lørdag og søndag. Lørdag skulle Mads (vores søn) og Claus på jagt. Mads spurgte om at måtte tage Milo med. Ja, hvorfor ikke. Som sagt så gjort..... og iflg. Mads havde Milo en pragtfuld dag, sammen med alle de andre hunde..... Blev lidt beklemt på et tidspunkt ved vandhullet, da der blev skudt temmelig meget. Men alt i alt forløb dagen rigtig godt. Så det bliver nok Mads kommende "jagthund". Men Milo mangler lige de sidste facetter i at komme på plads, når der bliver kaldt.... Så stadig nyttigt at gå til træning. Mens Milo var på jagt, var Astrid, Tilda og Max med mig ude og ride. Det nyder de alle i fulde drag. Så lørdag aften var der trætte og tilfredse hunde, som havde indtaget sofaen og diverse puder. I dag har vi været en tur på markerne med både heste og hunde. Helt fantastisk..... det er altså noget af det dejligste som findes. En af mine barndomsdrømme er gået i opfyldelse. Nemlig at jeg kan have mine hunde med ud og ride. Vi nyder det alle sammen. Hundene har små messing-klokker på, så kan både hesten og jeg hører hvor de er. Så skønt.

031114 To dage med udstilling i Herning....... vel overstået. Thea gjorde en fin figur lørdag og blev bedste tæve og dermed BIM. My, synes det var noget farligt at være på udstilling. Så hun trak sig for dommeren og var dermed ved at falde ned af bordet. Dommeren gav hende dermed "kun" very good. Men sagde, at god træning var vejen frem. Så skulle hun nok blive til noget. Milo fik Excellent, men uden CK. Og Max, tja han fik hvad han skulle have, og blev 4 bedste han.

Søndag........ Thea gjorde et fint job igen, og blev 3. bedste tæve. My havde øvet sig i at stå på bord. Og vores dommer var meget obs på, at hun ikke var helt så stolt af det. Så det var en langt bedre dag. Milo var en hoppebold, så var ikke nem at bedømme. Og var udstyret med lidt for meget lyd....... så der skal også meget træning til, før han bliver god. Og Max fik også hvad han skulle have, og blev 3. bedste han. Og stort tillykke skal lyde til Kennel Danga's med deres fine hunde, samt også Kennel Wimsebo's fine hunde. Hyggeligt at træffes igen. Så meget god udstilling, men desværre ingen titler til Kennel Clasus i denne omgang. Heldigvis tager vi snart revance, nemlig i Nyborg. Clasus Tulle tager for andet år i træk æren for at være årets racevinder, sammen med Krösaskogens Viktor (Max). Og Max bliver tilmed nr. 9 på Guldhunde listen i Spidshundeklubben. Så det er glæder vi os til den 6.december. Hvor vi skal fejre det sammen med en flok Västgötaspids-ejere i Nyborg.

121014 Igår var vi på udstilling i Gjern, hvilken fantastisk dag...... kan næsten ikke få armene ned..... Milo fik fin kritik, samt juniorcert, og reserve cert, samt besked om at han bare skal blive voksen..... Tulle fik Excellent og fin kritik. Thea vandt championklasse med excellent og ck samt sit første klubcert. Og My, fik very good.....Og sidst men ikke mindst blev min dejlige Max bedst i racen. Vi blev hele dagen, og ja det var værd, at vente på....... omkring 15-20 hunde skulle i store ring, dommeren Ole Staunskjær, gav sig god tid til, at tjekke alle hundene. Valgte derefter 5 hunde ud, deri blandt Max...... vi blev placeret som nr. 5 er mega stolt over, at vi fik så fin en placering.

101014 Jeg har nu fået et lille "pip" om at vores nye stambøger endelig er på vej tilbage. Desværre kan jeg ikke give skylden på DKK, men derimod en hvalpkøber, som ikke synes de skulle sende deres stambog ind. Så tak til jer andre for stor tålmodighed. Forventer at de kommer først i næste uge. Glæder mig til weekenden, skal på udstilling i Gjern. Og have besøg af en som er interesseret i vores hunde og måske en hvalp til foråret. Altid spændende at få besøg.

051014 STOR TAK til alle jer, der var med til at gøre dagen i går til en rigtig dejlig og fantastisk dag. Både Claus og jeg selv synes det var fantastisk, at have besøg af alle vores "hvalpe". Så fine de er alle sammen, med hver deres personlighed, udseende, væremåde og opførsel. Kan ikke takke jer alle nok for at møde op. Vi vil prøve at gøre det igen, måske til næste år, hvis I altså også synes det var en god dag. Jeg sender de fremmødte en mail indeholdende billeder, så snart jeg har dem klar.

I fredags modtog vi fint brev fra FCI i Belgien..... Max har nu papir på, at han er International Champion også. Så det er helt fantastisk med min fine træningskammerat. Så stolt af ham. Så stor tak til Marie-Anne Johansson, Krössaskogens Kennel, fordi vi fik lov at købe denne fantastiske hund.

300914 YES!!!!! idag kom der brev fra Tyskland..... indeholdende et flot diplom. Så nu kan Max (Krösaskogens Viktor) prale med endnu en titel, nemlig Deutscher Champion (DNCH). Så jeg er om muligt endnu mere stolt over min dejlige hund.

Og tænk sig i dag bliver min skønne Tilda Toppmurkla 6 år, kan stadig huske den lykkelige dag, da jeg fik hende hjem. Endnu en gang 1000 tak Carina, Lill-Tegens Kennel, fordi vi fik lov at købe sådan en pragtfuld hund. Hun er stadig min bedste træningskammerat. Elsker at være med på tur med hesten. Løber agility sammen med Birgitte -  det er så dejligt at se de to, når de kommer hjem. Smilene er ikke til at tage fejl af og det er på dem begge. Så SKØNT.

220914 vel hjemme efter en fantastisk weekend i Bremen Stuhr. Lørdag var fantastisk vejr fra morgenstunden, så det var dejligt at sidde ude i det skønne vejr og vente på at det blev vores tur. Vi fik vores hunde bedømt af Klaus Strack, Tyskland. Meget sympatisk og reel dommer. Vi fik meget fine kritikker. Milo og Max skulle i store ring senere på eftermiddagen, men blev ikke placeret. Søndag var det Gunnar Nymann, Danmark, som skulle bedømme vores hunde. Det var med lidt blandede følelser, fornemmer ikke at han er så begrejstret for vores hunderace. Hvor om alting er, var der fine kritikker til alle hundene, selvom vi ikke var helt tilfreds med Thea og Milos præmiering. Men sådan er de nu.......enig eller ej. Og søndag opfordrede Frau Petra os til at deltage i parklassen. Det gjore Lone Jacobsgaard med My og Max. OG intet mindre end de blev placeret på en flot 3 plads ud af 7 par. Så vi var meget glade og tilfredse efter 2 gode udstillingsdage. Nu skal vi så bare have sendt de sidste papirer til Frau Petra, så vi kan finde ud af om Max er blevet champion....... jeg mener at det skullle være lykkedes, men er ikke 100 % sikker endnu. Men så snart jeg har de endelige svar fra Tyskland, så kommer det også her.

090914 I går kontaktede jeg DKK, der mangler desværre stadig to stambøger........ I der mangler at sende ind, venligst få det gjort NU! vi andre får absolut ingen stambøger før DKK har dem alle.

290814 Ja stambøgerne kom godt nok, men der var så fejl i........ hmmmmm, på den igen Amalie......så nu håber jeg så at trejde gang er lykkens gang. Så snart at DKK har modtaget alle stambøgerne retur, så får de sagerne rettet og genudsendt, har de lovet mig.

200814 Nu har jeg en melding om at der måske kommer NYE STAMBØGER i denne uge......... det har været en lidt lang process, men sådan er det nogle gange. Jeg fremsender dem til alle jer tålmodigt ventende hvalpekøbere, så snart jeg modtager dem. Jeg har i dag set, at DKK har sat Clasus på alle hundenes stambøger, men de har ikke ændret opdrætteren......... så nu er jeg spændt på at modtage stambøgerne i hænderne.... har skrevet til DKK og påtalt at der kun stå Claus på...... Så jeg venter spændt på, at hører nyt i morgen.

140814 så blev der tid til et dejligt besøg fra Skanderborg af My og Thea. Så dejligt at få lov at følge de 2 skønne tøser.......de trives og har det dejligt med hinanden. My kan slå alarm når storesøster Thea er gået hjemmefra. Og sidst men ikke mindst, Thea sætter sig på kantstenen og kigger til begge sider, FØR hun går over vejen. Dygtig hund.
Og udstilling har vi også haft forrige weekend. Og stor var glæden, da Tulle fra hvalpekuld 1 fik sit sidste cert, blev bedste tæve begge dage og slog sin onkel Max 2 dage i træk...... men det er okay, det bliver jo i familien.

I denne uge har vi haft besøg fra Sjælland af et ungt par, som måske kunne tænke sig, at blive Västgötaspids ejer. Nu må vi se, hvad tiden bringer.

300714 Nu er det endelig blevet tid til lidt ordentlig opdatering af hjemmesiden..... Sommerferie.... Vi har her i juli igen i år været så heldige, at Max mor og søster med mennesker kom til DK kun for at besøge os. Vi har hygget os med vores hunde, hinandens selskab. Outi har taget billeder, så jeg har lagt lidt ind under Outis Galleri. Det var helt fantastisk, at se Onnie og Milo sammen. Hold da op, vi skulle have øjnene med os, for sådan lige et hurtigt blik og ja du havde set forkert. Og endnu en positiv ting, farmor forstod nøjagtig, hvordan sådan en lille "slyngel" skal tage og opdrages. Så det var nogle dejlige dage sammen med familien fra Øland. Værdsat som bare pokker, man lærer noget nyt om sine hunde, får gode råd..... så har også været lærerigt for mig. Og vi har været i det jydske og besøge Thea og My...... og det er jo altid dejligt også. Og der er blevet taget en hel masse nye billeder, som jeg også skal have oploaded til siden........ og "lille" Rasmus (Clasus Mico) sender også ofte billeder...... Monty (Clasus Merlin) sender også, Yuki (Clasus Miller), så mon ikke jeg skal skynde mig at blive færdig og få tjekket nogle af alle de dejlige billeder af alle mine små "vapser"....... Tak fordi I lader os være med på sidenlinjen, det er både skattet og værdsat.

Jeg har allerede modtaget nogle tilmeldinger til vores træf. Helt fantastisk, jeg håber at I vil tage jeres familier med..... så alle kan få glæde af, at se hinandens hvalpe/hunde........ de er jo alle snart fuldvoksne, som tiden bare går. Men også vokser de i forskellige retninger...... f.eks. har jeg hørt fra en at den ikke lignede en västgötaspids...... om jeg var sikker på at det var de forældre jeg oplyste...... hmmmmmm tænker, at man gerne må læse lidt om avl...... og også gerne sætte sig ind i, hvad man køber. Alt andet lige, så ligner Milo heller ikke upræget meget hverken sin far eller mor........ men i aller højeste grad sin farmor. Så det kan være en rigtig god idé, at man tjekker anerne i den hvalp, man påtænker at købe, for at se, hvordan bedsteforældrene ser ud........ kan man ikke lide dem, så lad vær med at købe hvalpen. For så er det en anden hvalp man skal have. Det er meget enkelt og nemt, at kritiserer, men avl er meget svært, for du ANER ikke, hvad der kommer ud af det. Du kan ikke være sikker på, at du får udstillingshunde ud af dem alle. Desværre ikke, men tænk hellere på om hunden har et godt temperament, god pels og er sund og rask. Det er meget mere væsenligt, om en hvalp kan begå sig i sin familie end at den kan bruges på en hundeudstilling. Jeg tror vi andre skal være glade for at vi ikke skal vurderes om vi kan bruges som forældre.

160614 Dejlig weekend er nu vel overstået. Hele familien inklusiv alle 4 hunde tog lørdag morgen på "Det Fynske Dyrskue" i Odense. Hold da fast alle de "skalpe" vi tog, neeej og ih og åh..... samt .... har I set dem der, de FIRE hunde med...... alle hundene tog det i stiv arm, synes det var fantastisk at hilse på både børn og voksne..... Så endnu en gang et bevis på, at al min træning hos Pia (dyreadfærdsklinikken), gør en forskel. Så alt i alt god reklame for hundene og kennelen.

I dag kom den sidste stambog, så nu er der overført penge tll DKK, og alle stambøgerne er puttet i postkassen. Så nu er det bare at vente på, at der kommer nye retur fra DKK. Tak til alle mine fantastiske hvalpekøbere, fordi I har skyndt jer i postkassen med jeres stambog. Jeg skal nok skynde mig, at sende den nye retur til jer, når de kommer.

200514 Så kan der endelig være tid til, at tænke lidt over de sidste to fantastiske og mærkelige udstillings-weekender. Fredag den 9. maj kørte vi hjemmefra med kurs mod Dortmund. Det blev en lidt længere tur tidsmæssigt end hvad GPS først lagde an til. Men der var masive uheld og kø-dannelser fra lidt før Hamburg og så hele vejen til Dortmund. Men efter den lange tur, fik vi os en velfortjent gang aftensmad. Og Max og Thea fik lov, at komme med på restaurant. Lørdag var første dag på udstilling.... mange mennesker, meget støj og larm. Men Max og Thea var klar til at indtage messehallen..... og der kom rigtig mange mennesker forbi, og fik en god snak om hundene og racen. Efter lang tids venten.....blev det endelig vores tur. Max var pludselig blevet til en sporhund..... tror der havde været en løbsk tæve forbi..... så der var ikke den vanlige kontakt. Men han fik en pæn kritik og Excellent med CK og cert+cacib. Thea var meget mere klar, så hun tog dommer i sin hule pote. Og blev selvfølgelig BIR (bedst i racen). Dermed skulle Thea i store ring, på storskærm og alt det lir det nu er at udstille i Dortmund. Men desværre havde vi i store ring en "Dr. Oetker", som aldrig havde set en Västgötaspids før. Så Thea måtte pænt sige farvel og tak for denne gang. Både Max og Thea er nu henholdsvis Europassieger og Europassiegerin. Så vi var glade og tilfredse. Inden Thea skulle i store ring, blev vi spurgt om vi ville gå over i en af de andre haller. Fordi det ikke er en af de mest almindelige racer i Tyskland. Var der en dommer-aspirant, som meget gerne ville se på vores hunde. Hun var meget taknemlig for, at få lov at se vores hunde. Søndag begyndte også tidligt.... og meget venten.... så da det endelig var vores tur, så var vi heldigvis HELT klar. Selv Max, selvom lige sekunderne før han skulle i ringen var ved at lave samme nummer, som dagen før. Men så måtte man jo prøve at skærer igennem. Heldigvis lykkedes det at få Max til at gå, som han plejer. Thea var derimod lidt uopmærksom.... Men heldigvis fik begge hunde igen, hvad vi gerne ville have med hjem. Excellent, CK, cert og cacib samt nogle af deres specielle certer også. Max blev BIR. Men vi valgte at kører hjem, af frygt for at det skulle tage ligeså lang tid at kører hjem, som det tog at kører derned. Med hjem havde vi endnu en titel...... Frühjahrsieger og Frühjahrsiegerin. Så flot gået af begge hundene.

Lørdag den 17. maj var det Hedensted. En dag, jeg havde ventet længe og spændt på. Fordi der stillede 5 hunde alene fra Kennel Clasus, og to importerede hunde. Milo slog tone an. Dommeren var vild med ham. Han er bare så klar til at gå ind og tage alle de skalpe, det kan lade sig gøre. Næst efter var det My's tur......hun var også bare klar. Begge baby-hvalpe fik fine kritikker og SL (særdeles lovende). Milo blev bedste babyhvalp. Dernæst var det Tais og Birgittes tur. Af en eller anden uforklarlig grund endte dommeren med at give ham en "Good"...... ikke særlig tilfredsstillende. Men dommerens ord er lov. Så var det Max' tur. Han fik af vide, for første gang i sin udstillingskarrierer, at han havde for kort overarm..... men på trods af det, fik han alligevel Excellent, CK. Tulle og Thea skulle ind derefter. Tulle fik af en grund, som jeg ikke helt forstår "Very Good". Men igen dommerens ord er lov. Så vi nøjes med at undres. Thea fik Excellent, men uden CK. Så ja det mildt sagt en træls dag. Men sådan er gamet, nogle dag er vi på toppen allesammen, andre gange er det med noget blandede følelser. Men er rigtig stolt af, at kunne fremvise 5 afkom fra Kennel Clasus, med Tilda som mor.

070514 nu er den fantastiske weekend ved at synke ned..... Hvor var det bare en fantastisk dejlig oplevelse.Så glad og stolt over, at det lykkedes os at samle så mange skønne hunde på vores mark. Selvom der var mange hanhunde, blev de på den pæne side. Så det var rigtig dejligt. Og jeg synes, at jeg fik lært noget om vores hunde, eller hvad det er at dommeren ser på, hvorfor vi får så forskellige kritikker m.m. Så endnu en gang TAK til Lillian Christensen, som brugte en lørdag sammen med os. Jeg havde forsøgt at lave en liste på alle hundene. Jeg vidste nogenlunde, hvad hund de forskellige havde med. Men ingen stambogsnr. eller stambogsnavne..... Så hverken Lillian eller jeg vidste hvem der var hvem. Ekstra bonus var at hundene fra Kennel Claus stod på de øverste pladser, og især er jeg stolt over min "gamle" Tilda, som for 5 måneder siden fødte 7 hvalpe. Formåede at vinde over begge hendes 2 store døtre (Thea og Tulle). Men stadig vidste Lillian ikke hvem der var i familie med hvem. Så jeg er en MEGET STOLT OPDRÆTTER!!!! Tak til alle jer der var med til at gøre min dag så fantastisk. Jeg er meget glad for at I tog jer tid, til at stille op.

260414 I dag har været en fantastisk dag med skønne hundevenner og mine børn. SPK holdt udstilling i Bredsten..... meget veloplagte dommerer, som gjorde det dejligt at være udstiller. Første skud på stammen var Milo der var i ringen. Det klarede han til et 12 tal..... i betragting af hvor lidt vi har trænet. Blev placeret som BIS 2 baby hvalp.....nøjagtig som sin far......Så stolt. Max var for første gang i rigtig lang tid meget stille i ringen, var super lydhør og fantastisk at arbejde med. Blev BIR (bedst i racen). Jeg var i store ring med ham.... han blev valgt ud sammen med 5 andre hunde i store ring, men ikke placeret. Men er så stolt alligevel. My blev bedste tæve babyhvalp. Tulle fik cert og blev BIM (bedst i modsat). Tais fik recervecert og blev 3. bedste han. Så en rigtig stolt kennelmor..... Og dagen sluttede med fornemt besøg af Elli (Mimi). Så dejligt at se hende. Hun tegner også til at blive en stor hund ligesom resten af kuldet - af dem jeg har set. Så skøn at få lov at følge med på sidelinjen

180414 Jeg er temmelig stolt i disse dage..... kan man være andet, når 8 ud af 13 hvalpe bliver præsenteret her ved vores træf den 3. maj. Og indtil videre er der tilmeldt ca. 25 stk. hvalpe og voksne hunde. Synes jeg er rigtig flot. Så jeg glæder mig rigtig meget til at se dem alle. Og selvfølgelig min skønne hvalpe og deres mennesker.

220314 tja endnu en underlig og lidt uforstålig dag på udstilling i Malmø. Max blev sidste år bedømt af selv samme dommer, fik Excellent, CK og cert..... idag fik han "kun" Very Good (første gang i Max udstillings karrierer), men det var der også flere andre, som fik....... jeg ved ikke lige, hvad vi havde gjort dommeren. Men sådan er det nogen gange, så vi må på tur til Sverige igen.......

190314 i dag fik jeg en meget trist opringning fra Maltes mor....... Malte er gået over regnbuen til alle sine hundvenner. Jeg er helt sikker på at Maltes mor har gjort alt, hvad hun kunne for at gøre alt til Maltes bedste, men kroppen kunne ikke mere, men efter 14½ år er det vidst også godt gået. Du vil altid være i vores hjerter Malte.

170314 dejlig forlænget weekend er vel overstået. Hundene har været med, de har nydt de lange gåture langs Ringkøbing Fjord og hele sommerhus området omkring Hemmet. Milo har selvfølgelig også været med... fantastisk som han bare klarer det hele.... dog måtte man bæres ind i mellem, men er ikke meget for det. Så det har været helt fantastisk at være afsted.

I dag er Max diplom fra Norge endelig ankommet, så nu har vi papir på det også, at han virkelig blev Norsk Champion i november 2013. Og jeg har også fået rammer til mit kennelmærke-certifikat, samt opdrætteruddannelses diplomerne, så nu skal jeg have hængt dem op inde i prale-værelset....... YES.

110314 Yes, dagen er super dejlig i dag. Jeg har nemlig modtaget brev fra DKK idag. Med diplom samt brev om, at vi har fået godtkendt og accepteret vores kennel navn. Så glad........ så nu skal jeg prøve at finde ud af, hvordan jeg kan få ændret alle stambøgerne, så de alle kan få "reklame" på.

090314 tja en udstilling, hvor føleserne er lidt blandede..... Max klarede sig i vanlig stil. My var på sin første udstilling. Det klarede hun helt fantastisk. Dog var dommeren ikke enig med os i at hun var en super smuksak, men jeg er ikke i tvivl om at det kommer til at gå bedre på de næste udstillinger. Thea fik sin første "very good".... forstår altså ikke altid dommeren. Og Tulle fik Excellent, men uden CK. Ja, det kan vidst ikke skjules, jeg er skuffet. For jeg synes de er fine hunde alle sammen. Nå, men der kommer heldigvis flere udstillinger.........

220214 I går sendte jeg en mail til Carina, Lill-Tegens, og fortalte om alle mine fantastiske hvalpekøbere. Hun er ligeså imponeret, som jeg er. Dejligt at nogle mennesker vil være gode ved mine guldklumper.heart

150214 En dejlig dag på besøg i Skanderborg, hos My og Thea. My og hendes søskende, som hvade fået lov at komme med, blev hjemme og legede. Mens storesøster Thea og Tilda (mor), Astrid, Max samt os mennesker trodsede blæsevejret og gik en fantastisk tur gennem skoven. Hvor hundene fik lov at løbe løse, op og ned af bakkerne skulle Thea..... de 3 "gamle" kiggede uforstående på hende...."du kan ikke være rigtig klog, når du spænder frivilligt op og ned af de skråninger". Men det gik fik. Hvalpene var klar til at komme ud og blive luftet en tur, da vi kom tilbage. Så nu er de dejlig trætte og mætte efter en god dag med gode oplevelser. Og så blev Miller hentet i Skanderborg..... så vi håber det bedste for Miller og alle kattene.

090214 jeg har været på DKK's internationale udstilling i Fredericia, for en gangs skyld kun for at kigge. Men jeg var glad, at to af mine hvalpekøberer fra kuld 1 udstillede. Det er dejligt at se de klarer sig godt. Jeg har haft et par forespørgsler på de sidste 4 hvalpe, men der er ikke i skrivende stund lavet nogle endelige købsaftaler. Så nu krydser vi fingre for at der sker noget, nu er foråret jo også på vej, så småt.

240114 Vi har haft besøg af smukke Tais og hans mor. Dejligt at få besøg. Tais takler det helt fantastisk, at han nu er den "voksne", rigtig dejligt at se. Og vi har også haft besøg af andre hundevenner, dog uden hund. Men hvalpene synes det er helt fantastisk, at være midtpunkt.

210114 Claus går hjemme på afspasering, passer perfekt at have hvalpe, når en af os er hjemme næsten hele tiden. Hvalpene nyder det i fulde drag, at være i stuen, være med ude lidt tid ad gangen. Nu med egen indhegning.....de er jo hurtigere end hurtig til at stikke ud. Men man skal jo ikke vide sig for sikker, nogle har fundet ud af, at komme igennem maskerne..... hmmmm lidt træls, men det er jo en udfordring mere.

090114 så har jeg modtaget besked om at jeg har gennemgået de 4 modul-kurser som vedrører Opdrætterudannelsen, og der er søgt om kennelmærke også. Så nu må vi vente og se, hvornår det kommer til at gå igennem.

Hvalpene stortrives, vokser fint og er helt vildt dejlige..... Og de er super gode til nye lyde, og ikke mindst til at komme når vi kalder. Er vildt imponeret over at vi kan få hele striben til at komme, når vi fløjter. Desværre er vejret jo ikke det bedste, så vi er ikke så meget ude med dem. Men håber på mere "tørt" vejr inden for de nærmeste dage, kunne være rart. I går var de ude sammen med de 3 voksne, som havde guffere udenfor...... hvad er det vi leder efter, nå det har vi ikke helt styr på endnu..... vi lader bare som om vi gør det samme som de voksne cheeky.

050114 Nu er juleferien  næsten slut, i morgen kalder jobbet atter. Har nydt min juleferie, hvalpene er vokset. Begyndt at spise selv, kommet ud på egen hånd et par minutter ad gangen. Og så har Tulle været hjemme på juleferie, mens hendes mor har været ude og rejse. Det var fantastisk dejligt, at have Tulle hjemme. Efter et par dage, huskede hun at der var lidt andre regler her end hjemme. Og så skulle hun lige finde ud af, hvad det var for nogle små størrelser der lå i kurven med Tilda. Men alt i alt er det gået rigtig fantasktisk. I dag blev Tulle så hentet, Tulle vidste ikke helt om det var rigtigt at hun skulle med hjem...... men jo det var det.... så det var en glad Tulle og mor der drog afsted. I dag har My's storesøster Thea med familie været på besøg. Thea og My fik hilst rigtig på hinanden. Og Thea inviterede til leg, herligt at se hvordan de går ind til hinanden med åbent sind. Jeg er rigtig glad for at en af mine hvalpe skal til en kendt familie..... så kan jeg stadig få lov at kigge med på sidelinjen..... DEJLIGT.

020114 Så er vi netop hjemvendt fra sommerhus i det vestjyske. Vi havde alle hundene med inklusiv feriebarn, så ja 11 hunde. Men de klarede det alle rigtig fint, også nytårs aften, trods fyrværkeri. Max synes ikke det er helt fantastisk, men lå bare ved siden af os hele tiden, så det gik alligevel. I den uge her har vi haft besøg af hvalpekøbere, de har sagt jatak til hvalp, og vi har også. Jeg har også modtaget 2 forespørgsler fra Holland, så jeg er spændt på hvad det giver, om det bliver til noget. Og forleden fik jeg en mail fra en dame i USA. Som søgte efter kennelen til en hund, som kom til USA med sin danske familie, men som endte med at sælge den til en amerikansk familie. Den amerikanske familie har kun navn og fødselsdato..... Anya og er født den 6.4.2006. Så jeg har videresendt mailen til Connie Kisselhegn, i håb om at hun kan hjælpe dem med en opdrætter. Så jeg venter spændt på om der kommer nyt i sagen. Jeg forsøgte at tjekke hundeweb, med navnet, men synes ikke lige jeg havde heldet med mig. Måske andre har??????

2013

 

201213 Nu nærmer julen sig med hastige skridt, og nytåret også, ved ikke helt hvor tiden bliver af. Mit udstillingsår har været aldeles fantastisk intet mindre. Max har været så fantastisk at arbejde med, er ved at blive rigtig voksen. Har fået så mange fine kritikker på udstillingerne og vundet rigtig mange fine titler. Er i året der er gået blevet dansk champion, Københavnsvinder 2013. Blev racevinder i DKK og SPK. Og efter en tur i Norge er vi så heldige, at han fik både cert og CACIB, så han er også blevet norsk champion og international champion. Og sidst men ikke mindst blev han også norsk vinder 2013. Så det er blevet til en masse "sildesalat". Jeg er så stolt af ham, han er bare så fin, dejlig og forfærdelig støjende, når det stikker ham. Men jeg håber at vi kan gøre nogle ture endnu. Og her for 14 dage siden i stormens øje, nedkom Tilda med 7 pragtfulde hvalpe, som Max er far til. De tegner til at blive rigtig fine. Er spændt på hvordan de kommer til at gå på deres poter om et par uger. De ligger jo endnu noget passive, eller "møffer" rundt. Nogen mere end andre.
Tais, Thea og Tulle er også med på udstillinger. Det gør de helt fantastisk. Thea blev dansk vinder 2013 i Herning, så flot gået. Tulle blev racevinder i SPK, så flot gået. Jeg kan ikke takke mine 3 hvalpekøbere nok for, at de gider at følges med mig på udstillinger og viser míne hvalpe frem. Der er vidst ikke mange der så heldige at 3 ud af 5 hvalpe i et kuld bliver udstillet mere end én gang. Så 1000 tak fordi I vil deltage, jeg er jer dybt taknemmelige.

Hvad mon 2014 bringer....... hmmmm ja, en ting er helt sikkert. Vi lægger grund til Västgötaspids træf den 3. maj 2014. Jeg har været så heldig at få kontakt med dommer Lillian Christensen, Skanderborg. Lillian er autoriseret til vores race. Lillian vil bedømme alle fremmødte Västgötaspidser, uanset om de har korrekt bid, eller andre "fejl" i åben kritik. Bagefter forsøger vi at få en "projector" sat op som kan kobles til PC'eren, så vil Lillian prøve at forklare os alle, hvad det er der menes med f.eks. kort overarm. Så vi måske kan lærer lidt omkring, hvorfor vi får den kritik vi får, når vi udstiller. Hvad der er godt og skidt. Hvad der er vigtigt at træne, før man melder sig til en udstiling. Jeg glæder mig rigtig meget til at se alle de forskellige hunde og mennesker. Håber at rigtig mange vil møde op, og være med til at få en lærerig dag.

081213 Idag har vi haft en dejlig dag i Nyborg. Der var hele 4 hanner og 2 tæver. Tais, Tulle og Thea var der, og så Max. Og Wimsebo fra Lolland var der, med deres han. Fra Sverige havde vi besøg af Mari-Anne og Rolf, Krösaskogens. De havde Max halvbror Teodor med. Max var på toppen, skulle passe på sin mor så det var okay, selvom jeg var noget mat i det. Men stort er det at Tais fik Excellent med CK, og blev placeret som 4 bedste han. Birgitte og Tais er et flot par, som gør det rigtig fint. Stolt af dem begge. Thea og Tulle med deres mødre...... de gør det som altid godt, flot, så jeg er rigtig stolt, når begge kommer med Excellent og CK, Tulle tog certet i dag og Thea for recervecert. Sejt gået.

Til slut skulle Max og Tulle i ringen og hente deres rosetter hjem for racevinder 2013 - bedste han og bedste tæve i 2013. Så det er jo også fint at have med på CV'et......

 

071213 Ja de kære små, blev da klokken var ca.21 torsdagaften til en tæve mere, så ialt er der 7 hvalpe. 5 hanner og 2 tæver. Rigtig smukke i farverne og med flotte aftegninger. De tager fint på i vægt, og Tilda passer og plejer dem i alle ender og kanter. Så stolt af min lille Tilda Toppmurkla, hun gør et supert stykke arbejde. Så jeg kan ikke takke Carina fra Lill-Tegens kennel nok for, at jeg har en helt igennem fantastisk hund, som mor til mine hvalpe.

051213 Så skete det endelig, vandet gik på Tilda sidst på eftermiddagen og her kl.17 ca kom den første flotte han til verden. Nu er kl.19.15 og der er kommet 3 mere. Så jeg håber på et par tæver også, medmindre min hundetræner får ret og der kommer 7 hanner og 1 tæve....... Men vi får af se, hvad der sker, hun er jo ikke færdig endnu........ Klokken er nu 20.13 og der født 5 hanner og en tæve. Med fødselsvægt fra 230 g til 285 g. Og med fine finurlige aftegninger på. Så det bliver spændende om der er et par udstillingsmodeller i blandtwink, kunne jo godt tænke mig en ekstra...........

271113 Åh ja ventetiden er lang, både for mennesker og hunde. Tilda er noget besværet af den tykke mave. Hun løber ikke så hurtigt mere, det forgår i mere roligt tempo. Og her til aften gik hun fra sin aftensmad...... tror jeg aldrig jeg har oplevet før. Så der er nok ikke så længe til de små kommer. Mads synes hun skal vente med at føde til han kommer hjem..... så det er godt at han kommer på fredag aften. Sidste år da hun skulle have hvalpe, der begyndte hun først da Mads var sikkert hjemme fra efterskolen. Men nu får vi af se, hvornår det bliver...... glæder mig rigtig meget til at se, hvor mange vombat-unger der kommer til verden. Og om der snart henvender sig nogle seriøse købere........kunne jo være dejligt.

161113 Dagen i går blev brugt til at kører til Oslo/Lillestrøm i Norge. Hyggelig aften på hotellet med god mad sammen med Lone og Poul. Max og Thea måtte pænt blive på værelset. Men det tog de også i stiv arm, de har garanteret sovet i Claus seng begge to. Lørdag var vi klar til at spise morgenmad omkring kl.8.30, efter endt spisning vi fik pakket, tjekket ud af hotellet. Og kørte derefter ud til messecentret i Lillestrøm. Fik betalt i dyre domme for en parkeringsplads, og fandt endelig vores ring. Max og Thea kom i hver deres bur, hvilket de synes var helt fint, der var SÅ mange mennesker, så jeg tror de synes det var helt fint at slippe for at blive trådt på. Lidt over 12 var dommeren klar til at se på vores hunde..... Da Max, som sædvanlig, skal have et ord med på vejen, sagde dommeren, at det var helt okay at han også ville give sit besyv med. På bordet var han helt klar til, kunne næsten selv nå derop, hvilket dommeren var imponeret over. Da hun så mærkede på ham på baglårene, kiggede hun på mig med et smil og sagde "meget bar muskler". Og da præmieringen skulle falde, sagde hun at han "bare" skulle have det HELE....dvs. cert og CACIB, så dermed blev han både Norsk champion og International champion. Og ja Norsk vinder 2013 kan han også prale med nu. Thea fik ligeså fine ord med på vejen. Med et Excellent og endnu en gang "hun skal bare blive voksen"..... Så det har været en rigtig god dag i Lillestrøm. Så glad og stolt over at have en dejlig hund, men ikke mindst nogle helt fantastiske hvalpekøbere, som gider at vise "mine" hvalpe frem. Jeg ved godt jeg skriver det næsten hver gang, men er stolt og glad for at have sådan nogle fantastiske mennesker til at være ejere af mine små guldklumper. TAK.

031113 Så er en herlig weekend i hundenes tegn vel overstået. Max er blevet racevinder i DKK - så stolt. Og Thea blev i dag Dansk Vinder 2013. Stolt af mine hundes fine kritikker, selvom jeg nu er lidt uenig med dommeren i dag. Men hans ord er jo en gang lov, så det må vi rette os efter. Men endnu engang tak til mine 3 hvalpekøber der stiller op og viser frem - dejligt at få sådan nogle hvalpekøbere. Håber at der kommer flere mulige udstillere til med næste kuld. Kunne være dejligt.

131013 JUBIIIII så er de sidste to kurser til opdrætteruddannelsen færdige. Kursusbeviserne ligger klar til at blive sendt over til DKK yesså de må jeg få gjort i morgen. I går eftermiddags, da Claus og Tilda og Astrid var ude, fangede Tilda sin første rotte! Og for at gøre det hele endnu bedre tog de endnu en her til morgen - YES godt gået Tilda.

121013 En god udstillingsdag i Aars. Både Max og Tulle fik nogle flotte kritikker. Og overraskelsen var ikke mindre for Gitte, da det var Tulle der blev BIR - så nu skal hun give kage på arbejdet på mandagsmiley. Men ikke nok med det, så skulle de to damer i store ring også........ hvad skete, næsten ikke til at holde ud. Tulle blev valgt ud sammen med 4 andre.....og blev placeret som nr. 4 SUPER FLOT. Så stolt af min hvalp og ikke mindst af Gitte, som har lagt et kæmpe stykke arbejde i Tulle. Bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå i Herning og i Nyborg. Jeg glæder mig helt vildt til at se mine 3 hvalpe blive bedømt. Jeg er sikker på at mange opdrætter er misundelig over at have hele 3 hvalpe fra et kuld med på så mange udstillinger. Super glad for mine hvalpekøber, de gør et kæmpe stykke arbejde, som jeg er MEGET STOLT AF! Max fik igen en fik kritik, hvor der står at han er veltrænet og velmusklet, så stolt af min lille hund. Så hjælper det alligevel al det arbejde jeg lægger i ham.smiley

061013 Endelig skete det - Tilda og Max parrede sig. Vi var ved at opgive håbet på hvalpe i denne omgang, men vi håber at det bliver, så omkring uge 49/50 skulle der komme liv i huset igen. Max har gået så stille omkring og ikke rigtig vidst ,hvordan han skulle gribe tingene an. Men endelig lykkedes det for ham at finde den rigtige ende, og få Tilda til at sænke bagdelen lidt. Og da det hele var overstået, ja så måtte de se at være klar, for der kom to rotter springende. Vi var ved at flytte nogle svæller i haven og pludselig kom en rotte løbende, og lidt efter en mere...... hundene var klar, men desværre ikke hurtige nok. Men fik færten, så de blev ved i lang tid efter. Så en herlig søndag. Næste weekend står den på udstilling i Aars sammen med Max og Tulle (samt Gitte). Og så skal jeg på de sidste to kurser i forbindelse med opdrætter uddannelsen. Glæder mig rigtig meget til at få sat det hele i værk. Få kennelnavnet oprettet, så hvalpene kan komme til at hedde Clasus ...... til fornavn også dem som allerede er oprettet kan få ændret navn. Så det bliver godt.

290913 Tja, nu er der endelig tid til at skrive lidt om, hvad der sker. Sidste weekend var Max og jeg  i Ballerup til udstilling. 8 hunde af racen var tilmeldt, 4 voksne hunde, en mødte ikke op. En i juniorklasse, en i mellemklassen og Max i championklassen. Rigtig spændende...... alle 3 fik Excellent og CK......Max endte med at blive bedste han og fik dermed Københavnsvinder titlen.... SÅ STORT! Men når man ingen pels har, næsten, må man overlade BIR til den skønneste tæve fra Sverige - meget velfortjent.

Og med hensyn til Tildas løbetid, tja så er jeg noget i tvivl.....hun vil ikke rigtig lade Max komme til, og så alligevel. Så jeg må vente i uvished de næste par uger, for at se om vi er heldige, at de bare har parret sig, når vi ikke har været der. Det håber jeg....rigtig meget. Sidste gang måtte jeg jo også kører min vej, før hun lod sig parre.

150913 Dejligt skue i dag i Årslev. Som altid veltilrettelagt, med flotte og fine rosetter og præmier. Max var dejlig at have med. Kan sidde oppe på stolen og skue ud over hallen, sammen med min kollegas datter. Noget af et team de to. Max fik alle de guffer han kunne spise....så alt i alt en god dag. Da Max skulle i store ring, tja der var det så som så med den pæne opdragelse...... men blev trods alt placeret som nr. 3 ud af ca. 12-14 championer. Så jeg er rigtig stolt af min lille hund og meget glad for dommerens pæne ord.

100913 tja, her sidder jeg med det største smil omkring munden. Veltilpas efter en helt fantastisk dejlig weekend (ja jeg må indrømme, den føles som 8 dages ferie) hos vores gode venner på Öland. Vi fik ordre til at kører hjemmefra fredag, såsnart vi havde fri fra job og bilen pakket. Vi drog af, var "heldige" at sidde i kø i en halv times tid ved Nyborg..... men endelig begyndte det så småt at løse op og vi kunne kører. Hen omkring midnatstid var vi fremme...... og kunne næste gå lige i seng. Herligt lige hvad vi alle trængte til. Næste formiddag stod på morgenmad, snak, hundehygge, leg i haven m.m. Derefter kørte vi 6 hunde i to bure, samt 5 voksne sydpå. Vi kørte gennem det hyggelige Öland ud på landet, nærmest til verdens ende.... vi fik helt åndenød, der er bare så smukt, med deres indhegninger lavet i Ölandssten. Vi satte bilen og begav os på vandring.....vi gik og vi gik..... fladt land, mange sten, små enebuske, små blomster og hundene kunne bare løbe frit uden snor..... tænk sig 6 skønne Västgötaer der løber afsted og synes livet er herligt, leger og bærer pind, finder et godt sted at tisse op af, eller en stor sten at hoppe op på og se ud over verden. Det var bare livet, fred, ro, blå himmel, stengærde så langt øjet rakte, masser af sol og en lille vind. Jeg er fuldstændig fyldt op.... selvom jeg elsker mine danske rødder og mit land, tja så kunne jeg godt finde på at flytte til Öland på landet.  Da vi kom tilbage til huset, blev der fundet blod og klov frem. Hundene skulle ud og gå spor. Så vi lagde en 5-6 stykker og så fik næste alle hundene lov at prøve. Tulle var helt klar til det, så det skal vidst prøves igen en anden gang. Astrid kunne ikke rigtig samle sig. Så vi må prøve igen herhjemme. Max og Tilda synes det var rigtig sjovt. Så jeg skal have fundet blod og have hørt om der er nogle jægere i nabolaget har nogle rådyrklove, som jeg kan få.

Søndag stod vi tidligt op, kørte op på den nordlige ende af Öland, nemlig til Böda. Der var udstilling, stort vil jeg sige, der var 24 stk. Västgötaspidser.... ikke som vi plejer at se.......7-8 stykker. Der var 3 ung/juniorklasse, 2 åben klasse og 5 champion hanner. Max klarede skærerne i åben klasse og vandt den. Skulle så videre til konkurrencen om bedste han. Der var 1 ung/juniorklasse, 2 champion hanner og Max i åben klasse. Den ene af championhannerne vandt klasse, ung/juniorhannen blev nr. 2 og fik certet, Max blev nr. 3 og fik dermed rec.cert. Ærgeligt, og alligevel super flot. Er så stolt af min lille røde djævel, at han kunne blive nr. 3 i sin races hjemland. Dernæst skulle Tulle i ringen, det klarede hun rigtig flot. En flot kritik med et Excellent. Dernæst skulle Tilda i ringen. Hun stod i åben klasse med 3 tæver, fik en fin kritik og Very good.

I Böda mødte vi Carina og Anders fra Lill-Tegens kennel. Herligt at træffes igen. Så Carina kunne se at vi passer godt på hendes små guldklumper - de bedste som findes. Endnu en gang tak Carina for dine kloge og velmenene ord - de er højt skattet.

250813 Fantastisk udstilling i dag i Varde. Super vejr, dejlige mennesker og hunde. Tak til Ebba fordi Birgitte må få lov at vise charmetrolden frem. Også tak til Lone, fordi hun kom og viste den anden stjerne fra vores første hvalpekuld frem. Og sidst men ikke mindst så stolt af vores Max (Krösaskogens Viktor) han tog nemlig sidste cert idag, så nu kan vi med god samvittighed tage til Sverige og jagte certet der. Det er om kun 14 dage at turen går derover. Vi skal mødes med Max kennelmor og opdrætter, mor og søster, bror og en halvbror, samt Tilda og Astrids kennelmor og Tildas halvbror. Så det bliver rigtig familietræf.

030813 Udstillingsdag i Fuglebjeg. Fantastisk dejlig dag, en dommer som synes om vores hunde, dejlig oplevese. Super godt gået af Thea og Lone, som fik både junior cert + cert - GODT GÅET!. Jeg fik fornøjelsen af at vise Tulle frem, det gik rigtig fint - eftersom vi ikke nåede at træne så meget. Skulle jo også i ringen med Max. Max fik en fin kritik, med Excellent og CK men ingen cert. Dommeren synes ikke at han var færdig endnu -  og nej det er han nok heller ikke endnu. Men det kommer forhåbentligt snart......

Tidligere på ugen var Claus og jeg samt vores 3 hunde på ferie i Slettestrand Feriecenter. Det kan klart anbefales. 200 mtr. til vandkanten af Jammerbugten. SÅ DEJLIGT. Hundene nød at være med på ferie og bare være sammen med os, sove i en halvanden mands seng sammen med os. Puha der var en kende trangt ind i mellem. Men det gik. Max fik prøvet at bade ved kysten...... ikke udpræget succes, men heller ikke "hunde rad". Vi kørte en tur op til Skagen, og var helt ude på grenen. Hundene var selvfølgelig med. Og hvor fik vi meget fine snakke med herlige mennesker, som synes det var fantastiske hunde vi havde med. Og så 3 i et koppel og én line. Vi slutttede af ved Henne Strand, hvor vi besøgte vores søn. Der var "late night" (open by night), hvor mennesker som havde veteranbiler, motorcykler m. m. kunne komme og vise dem frem. Også her var trioen selvfølgelig med. En tysker kom hen, da vi stod og spiste is. Hundene havde lagt sig. Og der var rigtig mange mennesker, biler, motorcykler, cykler og ikke mindst andre hunde. De blev bare liggende på fortovet. Tyskeren var virkelig imponeret over at de bare lå der, og ikke reagerede nævneværdigt på al denne virak omkring dem. Så endnu en gang var jeg super stolt af mine hunde. De er verdens dejligste hunde at have med på ferie!

120713 Ja så er 2 døgn med pragtfuldt besøg fra Öland slut...... hundene har været så dejlige at have alle sammen, de går bare ind i flokken, alt fungerer bare perfekt. Så det har været super dejligt at få lov at opleve Sniskan og Max på slap line. Hold da op, de er bare så ens på mange punkter. Reagere ens på mange punkter. Er så glad for at få lov til at opleve dette, 1000 tak til Outi og Mats fordi I tog jer tid til en miniferie i DK. Synes helt klart den burde have varet MEGET længereheart.

100713 I dag får vi besøg fra Øland. Max's mor Tridents Onnie og søster Sniskan (Krösaskogens Vinnie) kommer sammen med deres forældre. Vi glæder os rigtig meget til deres besøg hos os.

160613 Dejlig dag i Vejen med nogle dejlige mennesker og hunde. Helt fantastisk at møde Thea, så snart hun får øje på Max og jeg, så er hun helt klar til leg og nus heart. Ja dommeren synes ikke at hverken Max eller den anden han var gode nok til at få certer idag...... så vi tog hjem uden, men dog med Excellent. Tja, sådan er det med dommere, nogen er man enige med, andre gange er man ikke. Så vi prøver igen en anden gang.

Efter udstillingen tog vi til fødselsdag hos en veninde, Max var nød til at følge med. Han havde sit hus med, og lå ligeså stille der og sov, var med ude og tisse et par gange mellem bygerne. Alle var dybt imponeret over at han var så stillewink god dreng. Var rigtig stolt af min skønne dreng.

140613 Endelig er der lidt tid til opdatering af nyheder. Onsdag i sidste uge fik vi besøg af Tais, han skulle passes indtil i mandags. Det var en udfordring for alle, især Max. Han synes ikke det var det mest fantastiske der fandtes, at sådan ikke "lille lort" skulle komme og tage hans territorie. Så der blev vist tænder, knurret og rejst børster. Men heldigvis efter et par dage aftog det. Så de endte med at tåle hinanden. Yes en stor milepæl var sat for mig, jeg fik lært rigtig meget om mine hunde, og ikke mindst at være alfaen i flokken. Tulle kom også forbi lørdag og skulle blive til søndag. Tulle og Tais fik leget, leget, leget og leget, så det var ren råhygge for dem begge to. Herligt at have så fin en flok, der kunne være i samme stue, sove på puder/tæpper m.m. ved siden af hverandre.

030613 I dag fylder min Max 2 år. Fantastiske 2 år, 24 rosetter fordelt på 23 udstillinger wau det er mange. 8 certer i DK, 4 rec. certer i DK, 3 certer i VDH, 2 CACIB'er i DK, 2 CACIB'er i VDH.  Er forfærdelig stolt af ham, men det har også været en god lærertid for mig. Han må vidst betegnes som min eksamens opgave, tror og håber at den snart er bestået.yes

I går var Tilda, Max på tur til Neumünster, Tyskland. Det var en god dag, med god konstruktiv kritik af vores hunde. Tilda fik Excellent uden CK-kvalitet, Max fik Excellent, CK-kvalitet, cert og CACIB. For at gøre det hele endnu bedre, så var Thea og hendes familie også med, hun fik "sehr gut", som jo er efter de gamle regler avlsgodkendt,..... så jeg er stolt, 3 hvalpe ud af 5 præsenteret i udstillingsringen i løbet af een weekend...... det er der vidst ikke mange opdrættere der prøver. Tak til Theas forældre, fordi I vil bruge en søndag i vores selskab på udstilling. Max skulle i Æresringen, som det hedder i Tyskland. 22 spidshunde var blevet bedst i deres race, de skulle nu ind i Æresringen og konkurrere mod hinanden. 7 blev valgt ud og deriblandt Max, men desværre ikke nogen placering. Men er fuldstændig tilfreds, stolt og glad for at få så fin en placering. Tak til Marie-Anne og Rolf ved Krösaskogens kennel, fordi vi fik den dejligste, flotteste og lækreste hanhund. laugh han er jo som alle ved mit hjertebarn ham Max. Forfærdelig forkælet.

010613 I dag har Max, Birgitte og jeg været på udstilling i Årslev. Det var endnu en god oplevelse, at se nogle fine "hvalpe" Tais og Tulle blive vist frem i ringen. Tais fik Excellent med CK, så flot. Rigtig godt gået af Tais og Birgitte. Og Tulle var også rigtig fin, men skal lige så stille lærer at have mere fokus på sin mor - og ikke alle de dufte der ellers er i ringen. Men det kommer er jeg helt sikker på, og de har tiden foran sig. Tak til Tais og Tulles forældre, fordi I kommer og viser dem frem, det er jeg rigtig stolt over og glad for.

190513 Idag har Max, Claus og jeg været på udstilling i Svendborg. Godt vi har købt telt...... det regnede jo.... nå, men vi havde en dejlig dag alligevel, med nogle helt fantastiske mennesker, som vil vise vores dejlige hvalpe fra sidste år frem.... åh hvor er jeg stolt af dem. Max fik også en super fin kritik, men fordi han er fantastisk god til at gø, blev vi henvist til en tredje plads.... Men stadig fine ord med på vejen, det var LÆNGE SIDEN dommer Hans Åke Sperne havde set en hund, som var så "velbemuskelet"wink. Og sidst men ikke  mindst fik jeg ros i kritikken for "vel opvist". I den kommende uge, skal jeg på andet kursus i forbindelse med opdrætteruddannelsen.

050513 I dag har Max og jeg været en tur i Roskilde, dejlig dag, med søde mennesker og god hundesnak. Max fik i dag reserve cert, og blev 3 bedste hanhund smiley dygtig hund.

270413 I dag har  vi været i Bredsten og udstille. Dejligt vejr, søde mennesker, god hundesnak. Og sidst men ikke mindst var Max jo så heldig at få cert nr. 7 i DK laugh, så det er jo dejligt. Meget spændt på hvordan det kommer til at gå i næste weekend, hvor vi skal til Roskilde. Tais var også med på udstilling i dag. Han gik sammen med Birgitte, det gjorde de helt fantastisk. Han er en meget velafrettet hund, rolig  og fattet, så det gik rigtig fint. Men som Birgitte siger, vil hun give alt for kunne træne lidt ekstra en  anden gang, hvis hun igen må låne Tais til udstilling.

OG så er hvalpekuld 1 blevet et helt år i dag. Utroligt som tiden går hurtigt. Heldigvis har jeg fornøjelsen af at passe nogle af dem ind i mellem. Det er højt skattet, dejligt at få lov at være med på sidelinjen, og give råd og vejledning. Det glæder mit hundehjerte rigtig meget. TAK jer dejlige hvalpekøbere, er stolt af jer, I gør et fantastisk stykke arbejde alle sammen.

070413 Nu er der ved at blive gjort klart i vores bryggers til at hundene igen kan være der. Det er været en langsommelig affære. Der er nu malet, og så mangler vi "lige" det nye loft samt den nye bordplade og så skal reolerne sætts på væggen. I marts var jeg på det første kursus om adfærd 1 til opdrætter-uddannelsen.... det var et spændende og interessant kursus, med mange genkendelser og også nogle aha-opleverser. Godt tilrettelagt, gode indput og super materiale til hjemmebrug.

Max og Tilda er begyndt til agility træning om torsdagen med Birgitte. Det er Max første kursus, og iflg. Birgitte er det heller ikke sidste. Birgitte havde en fantastisk oplevelse af at hundene bare var med hende, og helt klar til det var dem, som skulle på banen. De var lydhører og havde fokus på hende, men der stod altså et træ lige ved et af springene, man kunne jo godt lige tisse op ad det, synes Max, men mor Birgitte rømmede sig en gang og gav en meget bestemt komando, som ikke var til at tage fejl af..... PLADS! det stod ikke til diskution, så man måtte skynde sig hen til Birgitte.... og så kunne de fortsætte. Så Birgitte havde næsten ikke tid til at spise, fordi hun skulle fortælle om hvor dygtige hundene havde været. Hun var rigtig stolt at de to haleløse.heart og det  var vi andre også. Birgitte bor i Odense og er kun hjemme en gang i mellem, så jeg er rigtig stolt af hende, når hun kan få så meget ud af Max og Tilda. Godt gået!!!!          Ellers er vi også ved at være klar til at skulle på udstillinger, det kommer de næste måneder til at gå med. Og så et enkelt kursus mer til maj.

090213 Jeg har været i Fredericia på International udstilling, havde selv Max og Tulle med. Thea kom også med og skulle udstilles. Tais kom og besøgte os...... Nej hvor var hvalpene ens og alligevel så forskellige..... Jeg var helt solgt, de er så dejlige alle 3, har nogle super dejlige temperamenter, glade og ligner deres mor på en prik. Så fantastisk. Stolt over at have en så dejlig avlstæve i min flok, der har præsteret noget så fuldendt.

030213 Idag har Claus og jeg haft Max (Krösaskogens Viktor) og Tulle (fra hvalpekuld 1) med til skue i Årslev. De opførte sig begge fantastisk.... og fik flotte kritikker, Max blev bedst i racen og skulle dermed i store ring sidst på eftermiddagen. I store ring blev han nr.3 i gruppe 5 (spidshundegruppen), så det var rigtig flot. Næste weekend tager vi til international udstilling i Fredericia, bliver spændende at skulle møde Thea og hendes familie, vi tager Max og Tulle med og skal forhåbentlig også mødes med Tais og hans familie .....glæder mig rigtig meget til at se vores "hvalpe" igen. Tais har jeg kun set billeder af heart så jeg glæder mig rigtig meget.

 

2012

271212 endelig overskud og tid til at få opdateret her......december har været travl på godt og ondt. Den 8.12 var der juleudstilling i Nyborg, stor dag som opdrætter. Der var tilmeldt både Tilda og Max, men om muligt endnu bedre Thea og Tulle. Det var spændende at skulle følge de to charmetrolde i ringen......Thea fik SL (særdeles lovende), Tulle fik L (lovende). Begge med meget fine kritikker..... kan findes på SPK's hjemmeside under udstilling. Dermed fik Thea højeste score og skulle dermed i store ring om eftermiddagen. Det var en spænding der næsten var for meget for mig.... puha det var spændende....... der blev ikke taget nogle ud, alle fik lov at blive i ringen og nr. 4 blev taget frem, så nr. 3, og nr.2 blev så vores lille Thea........ puha det var stort, hvor er jeg stolt af "min" lille smukke hvalp heart og af Lone. Så vi kunne næsten ikke få armene ned........Så det bliver spændende at følge de to søskende i Fredericia i febr

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk